Головні світові новини

Нові санкції проти Росії запровадили США, Велика Британія та ЄС

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Демократичні держави світу запроваджують нові санкції проти Росії у відповідь на жахливі злочини, вчинені російськими окупантами в українських містах.

Пакет, який ухвалили США спільно з країнами «Великої сімки» та Євросоюзом, передбачає санкційні обмеження, які завдадуть збитків Росії та посилять її економічну, фінансову й технологічну ізоляцію.

Так у Білому домі заявили, що накладають санкції на двох дочок президента Росії Володимира Путіна, на дружину та доньку голови МЗС Росії Сергія Лаврова, а також на колишнього президента Росії Дмитра Медведєва та інших. Крім того, санкції застосують і щодо найбільших фінансових установ Росії: «Сбербанку» та «Альфа-банку».

Водночас сенат США схвалив законопроєкт, що відновить процедуру ленд-лізу, яку востаннє використовували під час Другої світової війни. Це означає, що Україні швидко надаватимуть зброю на умовах оплати в майбутньому. Однак законопроєкт ще має затвердити палата представників.

Нові обмежувальні заходи проти російської федерації 6 квітня запровадив і уряд Великої Британії. Як заявила голова МЗС країни Елізабет Трасс, російським кораблям уже заборонено заходити до британських портів, а також Велика Британія разом із союзниками запровадила санкції проти російських банків і вжила заходів, щоб відрізати Москву від міжнародної фінансової системи.

Також до кінця 2022 року британський уряд планує покласти край залежності від російського вугілля й нафти та якомога швидше припинити імпорт газу. Міністр закликала союзників піти далі в застосуванні санкцій щодо Росії.

[Елізабет Трасс, голова МЗС Великої Британії]:
«Досі наші санкції були спрямовані на тих, хто годує та фінансує військову машину Путіна. <> Наші скоординовані санкції повертають російську економіку до радянської епохи, але ми можемо й повинні зробити більше».

Представники ЄС у четвер затвердили заборону на російське вугілля. Вона набуде повної чинності з середини серпня — на місяць пізніше, ніж планували спочатку.

Також Європарламент вимагає від членів ЄС негайно запровадити ембарго на всю російську нафту та газ, закрити порти для російських суден та заборонити автомобільні вантажні перевезення з Росії та Білорусі.

Водночас Генеральна асамблея ООН 7 квітня виключила Росію з Ради ООН з прав людини.

Leave a Comment

Останні записи

Ядерні відходи загрожують родючій долині в Центральній Азії

На цих мальовничих киргизьких пагорбах зберігається великий обсяг ядерних відходів. І дослідження показують, що дамби,…

3 години тому

В Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монет

В Іспанії припинили діяльність найбільшого в Європі цеху з виробництва фальшивих монет номіналом 2 євро.…

4 години тому

Відомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокара

Відомий французький музикант Жан-Мішель Жарр став першим пасажиром аероавтомобіля словацької компанії-розробника. Апарат здійснив політ біля…

5 години тому

Ізраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази

Ізраїль погодився вислухати побоювання та пропозиції США, перш ніж розпочати вторгнення до міста Рафах, що…

6 години тому

Пекінський автосалон — 2024: новинки від Porsche, Mini та Ford

Понад 110 нових автомобілів дебютують на Пекінському міжнародному мотор-шоу. 30 із них привезли великі виробники.…

7 години тому

Дубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломи

Доля цієї одноразової ложки зовсім не така, як у пластикових аналогів. Її садять у пісок…

7 години тому