Позитивні новини

Венесуельське подружжя перетворило свій дім на притулок для лінивців

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Цьому лінивцеві пора повертатися в дику природу. Венесуелець Хуан-Карлос проводжає свого підопічного. Він та його дружина Хейді врятували вже не один десяток поранених і хворих тварин.

Подружжя тримає притулок у себе вдома в Сан-Антоніо-де-лос-Альтос. Його відкрили після того, як сталася одна зворушлива історія. Хуан-Карлос і Хейді везли до ветеринара собаку й дорогою побачили на землі лінивця. Той, мабуть, видерся на опору лінії електропередачі і його вдарило струмом.

Тварину вдалося врятувати, але їй ампутували задні кінцівки, а одна передня лапа залишилася без кігтів. Подружжя дало лінивцеві ім’я Чуї, і той залишився в них назавжди. Центр порятунку теж назвали на честь цього персонажа «Зоряних воєн».

[Хуан-Карлос Родрігес, власник притулку для лінивців]:
«Урятувавши Чуї, ми зрозуміли, що в нашій країні цих тварин погано захищають. Потім дослідили ситуацію в інших країнах і з’ясували, що лінивців погано вивчено в усьому світі. Тому ми сказали собі, що мусимо їм допомагати. Якщо врятували одного, чому б не врятувати іншого?»

Крім Чуї, усім іншим підопічним імен не дають — лише порядковий номер. Власники притулку хочуть, щоб вилікувані лінивці поверталися в природне місце існування.

[Хейді Родрігес, власниця притулку для лінивців]:
«Багатьох лінивців ми просто перемістили з небезпечних районів до інших місць. Ми оглядаємо тварин. Якщо є поранені, то привозимо до нашого центру. Потім викликаємо ветеринара, який проводить огляд і призначає лікування».

Ніхто з подружжя не має медичної освіти. Довелося вчитися лікувати тварин на онлайн-тренінгах. Так у них з’явилися друзі-ветеринари із Чилі. Вони теж роблять вклад у допомогу лінивцям, жертвуючи гроші на ліки.

Прогодувати цих неквапливих тварин досить просто — треба лише листя.

У притулку врятували вже 45 лінивців. А до літа наступного року подружжя розширить територію центру до 400 квадратних метрів. Тоді можна буде лікувати одночасно 50 тварин.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

10 години тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

11 години тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

11 години тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

12 години тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

13 години тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

14 години тому