Наука і технології

Японські вчені наочно показали, як поширюються частинки вірусу

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Сьогодні у світі маски стали одним з основних засобів захисту від коронавірусних частинок. Їхнє завдання — зупиняти мікроскопічні водяні краплинки, які можуть переносити SARS-CoV-2.

Утім, загроза вірусу залишається невидимою для людського ока. Наскільки маски нас захищають? Відповідь на це запитання вирішили дати японські вчені. За допомогою суперкомп’ютера вони створили цифрове зображення того, як рухаються частинки вірусу.

Цю графіку створили вчені з Інституту фізико-хімічних досліджень міста Кобе. У дослідженнях їм допоміг японський суперкомп’ютер Фугаку.

Ось що відбувається, коли заражена вірусом людина співає. А це вже наслідки кашлю.

[Макото Цубокура, професор Університету в Кобе]:
«Якщо показати наочно, як вірус поширюється, то, можливо, люди усвідомлять ризики й ґрунтовніше подумають, як захиститися».

Дослідники кажуть, що висока вологість сприяє швидшому поширенню SARS-CoV-2. Особливу увагу приділили найбільш мікроскопічним частинкам вірусу. Припускають, що вони можуть прикріплятися до краплинок води й залишатися в повітрі впродовж хвилин і навіть годин. Вони також можуть накопичуватися в погано вентильованих приміщеннях.

Дослідники також порівняли рівень захисту різних типів масок для обличчя. І дійшли висновку, що щити менш ефективні, ніж маски, які закривають рот і ніс.

[Макото Цубокура, професор Університету в Кобе]:
«Ми не кажемо, що тепер треба носити лише маски. Та якщо є можливість, обирайте їх. Якщо ж ви одягаєте щит, то треба розуміти, який ризик це несе, і використовувати його правильно».

Японські вчені також підтвердили ефективність дотримання дистанції між людьми в різних приміщеннях. Вони рекомендують перебувати один від одного на відстані не менш як два метри.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

18 години тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

19 години тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

19 години тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

20 години тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

21 годину тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

22 години тому