Суспільство

У Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулках

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Гаїтянська біженка Мірріам разом із двома дочками знайшла притулок у тимчасовому таборі при школі в Порт-о-Пренсі. Але муки на цьому не скінчилися. Хоча наприкінці квітня в Гаїті сформували перехідну президентську раду, про людей, як і раніше, не дбають.

Чимало жителів Порт-о-Пренса змушені тікати з дому через бандитське свавілля. Але часто людям нікуди йти. Вони знаходять прихисток у таких тимчасових притулках, як цей. Але тут про них майже ніхто не турбується. Недавно в таборі померла жінка, хвора на цукровий діабет. Можливо, їй вчасно не допомогли лікарі.

[Мірріам Оге, вимушена переселенка]:

«Ми всі рівні перед Богом і проходимо через однакові страждання — і матері, і діти. Згадати хоча б про ту померлу жінку. Це завдає нам великого болю. Щоразу, лягаючи спати, я плачу».

На погані умови в таборі скаржаться всі. Багато хто хворіє.

[Енок Жан Батіс, вимушений переселенець]:

«Ми погано спимо й погано їмо. Усе складно. Наприклад, коли дощить, ми не можемо спати. Нам доводиться стояти, бо під нами тече вода. Ми просто не можемо лягти й відпочити».

[Жан Едруар Мазан, вимушений переселенець]:

«Банди вигнали людей із будинків. Держава має подумати про цих нужденних, які не мають нікого. Організації прийшли нам на допомогу, але організації — це не держава. Ми задоволені їхньою роботою. Я радий, що вони допомагають моїй країні, але про людей має думати держава».

Останніми роками Республіка Гаїті пережила кілька потрясінь, зокрема вбивство президента Жовенеля Моїза та руйнівний землетрус. У країні виникла політична криза та погіршилося соціальне становище. Цим скористалися злочинні угруповання. Вони почали запеклу боротьбу за контроль над територіями, прагнучи захопити владу.

Цього року банди ще більше активізувалися й захопили майже 90 % території столиці. Минулого тижня вони знову напали на кілька кварталів Порт-о-Пренса, і сотні людей мусили втікати від насильства.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

3 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

3 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

3 дні тому