Події

Лісові пожежі знищують будинки поблизу Афін

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Лісові пожежі, які розносить сильний вітер, безконтрольно вирують у прибережних містах неподалік Афін. Вони вже змусили десятки людей залишити свої будинки. Сотні дітей евакуювали з літнього табору. Десятки коней вивезли зі стайні у вантажівках.

Пожежа спалахнула в селі Куварас, приблизно за 27 кілометрів на південний схід від грецької столиці. Потім вона швидко поширилася, охопивши приморський житловий район Лагонісі – найпопулярніший курорт.

[Анна Влаху, жителька Греції]:
«Наш будинок там, він ще не згорів, але вогонь близько, а пожежники ще не прибули».

Представник пожежної служби повідомив, що поліція затримала людину, яку підозрюють у підпалі, і що ситуація на місцях складна.

[Іоанніс Артопйос, представник пожежної служби Греції]:
«У регіоні дмуть сильні вітри силою 6-7 балів за шкалою Бофорта з поривами до 8 балів. Вони створюють завихрення серед пагорбів».

З вогнем бореться понад 200 пожежників та 20 армійців. Задіяно майже 70 пожежних машин, 10 літаків та шість вертольотів.

Але цього катастрофічно не вистачає.

[Димитріс Зафіропулос, житель Греції]:
«Пожежників немає, гелікоптерів немає, літаків немає. Кілька хлопців намагалися врятувати будинок, але це неможливо. Вогонь надто сильний, вітер надто сильний. Нічого не можна вдіяти».

Загалом у Греції палає понад 80 пожеж. Найбільші зосереджені неподалік Афін. Водночас є ймовірність появи нових через різке підвищення температури та сильний вітер.

Улітку пожежі у Греції трапляються часто. Однак, суха зима цього року створила сприятливі умови для вогню.

Загалом хвиля тепла охопила всю південну Європу. В Іспанії, Італії та Греції вже кілька днів тримаються екстремальні температури.

До регіону з Африки прийшов уже другий антициклон. Перший назвали «Цербер», а цей — «Харон». У грецькій міфології він перевозить мертвих у царство тіней.

Очікують, що через «Харона» буде перевищено найвищу зареєстровану загальноєвропейську температуру 48,8 градуса Цельсія. Можливо, на італійському острові Сардинія.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

1 день тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

1 день тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

1 день тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

1 день тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

1 день тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

1 день тому