Новини Китаю

У Пекіні закривають парки й торговельні центри через COVID

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Китай і далі б’є рекорди щодо кількості хворих на COVID. Зокрема в Пекіні, де вже закрили парки, торговельні центри й музеї. У міру виявлення нових випадків також блокують офіси, школи та житлові будинки.

У понеділок у всій країні зареєстрували понад 28 тисяч нових хворих. Ця кількість уже наближається до пікових показників квітня. Багато міст відновили масове тестування.

Жителі Пекіна здебільшого незадоволені посиленням заходів.

[житель Пекіна]:
«Недавно Китай уже оголосив про перемогу над цим вірусом. Ми сказали, що ми перемогли. Тепер ми не можемо відкритися. Якщо ця політика вважається правильною, ми не можемо її скасувати».

[жителька Пекіна]:
«Минуло багато часу з початку пандемії у 2020 році. Усі вважають, що ці коливання туди-сюди створюють величезні незручності. Компанії деяких моїх друзів збанкрутували, хтось втратив роботу чи прибуток».

Китай донедавна застосовував щодо коронавірусу політику «нуль терпимості». Тобто навіть виявивши кілька позитивних тестів на вірус, могли повністю заблокувати цілі будинки чи квартали.

Водночас людям не дозволяли виходити навіть по товари першої потреби, зокрема по їжу й ліки. Багато хто в мережі звертався по допомогу, кажучи, що голодує чи терміново потребує медикаментів.

Недавно комуністична влада почала послаблювати обмеження. Водночас містами прокотилися протести людей, які втомилися від суворих заходів. Вони валили огорожі й вимагали повернення до нормального життя.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

23 години тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

24 години тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

24 години тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

1 день тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

1 день тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

1 день тому