[This post contains advanced video player, click to open the original website]
Рецепт соусу привезли до Австралії ще у XVIII столітті з Індонезії. Мореплавці продавали страву місцевим аборигенам. Їм сподобалося.
Сьогодні, якщо ви попросите мешканця Північної Території розкрити рецепт страви, то, найімовірніше, вам відмовлять.
Марк готує соус усе своє життя. Додає качиний потрух та креветкову пасту. Саме вони змінюють смак і запах.
[Марк Мотлоп, шеф-кухар]:
«Гарний шеф-кухар ніколи не розкриває свого повного рецепта. Один інгредієнт, який я кладу в соус, я вам не покажу».
А Нурайнія навчилася готувати блачан у своєї матері в Індонезії. 20 років тому вона відкрила ресторан у Дарвіні й не могла повірити, що соус вже був популярним.
[Нурайнія Маджид, шеф-кухар]:
«Я запитала свого чоловіка: “Звідки аборигени знають блачан?” Тоді він пояснив».
Свою суміш вона не варить, а смажить. І виходить теж дуже смачно.
[Марк Мотлоп, шеф-кухар]:
«Якщо хтось смажить барбекю, блачан завжди на столі. І якщо їдете на весілля до Дарвіна, туди теж обов’язково хтось потай пронесе блачан».
Головне — не забувати три головні правила: готуйте блачан дерев’яною ложкою, їжте чистою і не питайте рецепта.
Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…
Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…
1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…
90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…
Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…
Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…
Leave a Comment