[This post contains advanced video player, click to open the original website]
Продаж організовує відомий аукціонний дім у Лондоні. Його представник каже, що це один із найкращих інструментів Страдіварі. Його прикрашено слоновою кісткою й покрито золотим лаком.
[Флоріан Леонард, експерт зі скрипок]:
«Краса цієї скрипки в цих 500 ромбічних шматочках слонової кістки, інкрустованих по краю. Докладено багато зусиль, щоб їх вирізати й акуратно розмістити. Також є гарний чорний орнамент».
Випробував інструмент відомий британський скрипаль Брайма Канне-Мейсон.
[Брайма Канне-Мейсон, скрипаль]:
«Для мене неймовірно велика честь грати на такому чудовому інструменті, зважаючи на його вигляд і звучання. Я також радий, що можу ліпше пізнати його історію».
Він каже, що, щоб грати на такій скрипці, треба бути підготовленим.
[Брайма Канне-Мейсон, скрипаль]:
Такі інструменти неймовірно чутливі до кожного мікроруху. Якщо не звик на них грати, спочатку буде незвично. Це як спортивний автомобіль. Спочатку треба навчитися ним керувати, і тільки потім навчишся маневрувати».
Страдіварі зберігав цей інструмент 55 років. Продав у 1734 році за 40 фунтів. Тепер він значно дорожчий.
[Флоріан Леонард, експерт зі скрипок]:
«Скрипки Страдіварі в наші дні коштують від восьми до 20 мільйонів доларів. Ця досить гарна. Її оцінюють у 8–11 мільйонів доларів».
Аукціон проведуть 7 липня.
На цих мальовничих киргизьких пагорбах зберігається великий обсяг ядерних відходів. І дослідження показують, що дамби,…
В Іспанії припинили діяльність найбільшого в Європі цеху з виробництва фальшивих монет номіналом 2 євро.…
Відомий французький музикант Жан-Мішель Жарр став першим пасажиром аероавтомобіля словацької компанії-розробника. Апарат здійснив політ біля…
Ізраїль погодився вислухати побоювання та пропозиції США, перш ніж розпочати вторгнення до міста Рафах, що…
Понад 110 нових автомобілів дебютують на Пекінському міжнародному мотор-шоу. 30 із них привезли великі виробники.…
Доля цієї одноразової ложки зовсім не така, як у пластикових аналогів. Її садять у пісок…
Leave a Comment