Події

Удар Росії по Яворівському полігону наблизив війну до кордону з країнами НАТО

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

У неділю, 13 березня, о 6 годині ранку російські літаки випустили близько 30 ракет по Яворівському полігону, що на Львівщині. Як наслідок, загинуло 35 осіб, 134 дістали поранення. Про це заявив голова Львівської військової обладміністрації Максим Козицький.

Поранених українських бійців доставили до лікарні. Нині на території військової частини розбирають завали. Скільки серед постраждалих військовиків, а скільки цивільних наразі з’ясовують.

Яворівський полігон розташований за 25 км від українсько-польського кордону та приблизно за 30 км від Львова. Це важливий центр співпраці між Україною та країнами НАТО. Там розташований Міжнародний центр миротворчості та безпеки, який використовували для спільних навчань ЗСУ з іноземними військами. У НАТО заявили, що на момент обстрілу їхніх представників на об’єкті не було.

Атака на Яворівський військовий полігон стала найзахіднішою ціллю, яку було вражено за 18 днів масштабного вторгнення Росії на територію України. Наближення воєнних дій до кордону з Польщею в багатьох викликає занепокоєння.

[Олександр, військовик ЗСУ]:
«Ракети почали падати за 10 км від кордону з Євросоюзом. Завтра вони можуть упасти за 10 км по той бік кордону — на території Польщі, де зараз перебувають наші дружини та діти. Я хочу закликати всю Європу: “Рятуйте себе, рятуйте нас, бо завтра буде пізно”».

Водночас Велика Британія заявила, що цей інцидент свідчить про значну ескалацію конфлікту. А президент США Джо Байден сказав, що НАТО захищатиме кожен дюйм своєї землі, якщо російська агресія перекинеться з України на країни-члени Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, що через Польщу до України надходить військова допомога країн Заходу. Раніше Москва погрожувала спрямувати свої удари на ці вантажі.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

1 день тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

1 день тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

1 день тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

1 день тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

1 день тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

1 день тому