Наука і технології

Дешеві телефони 5G — головний тренд Мобільного конгресу в Барселоні

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

У Барселоні розпочав роботу Всесвітній мобільний конгрес. Ця щорічна технологічна виставка минулого разу була не такою масштабною через пандемію. Цього року формат гібридний. Тобто деякі компаній підготували лише онлайн-презентації.

Головний тренд — поява телефонів 5G за нижчими цінами. Чимало пристроїв привезли китайські компанії. Вони обіцяють функції, які були недоступні за 4G.

[Туомас Лампен, представник компанії — виробника смартфонів]:
«Усі постійно користуються цифровими послугами, тому тепер ми можемо бути на зв’язку, хай би де ми перебували. Не треба бути вдома біля вай-фаю. Ми можемо мати чудовий зв’язок, хай би куди ми пішли».

5G і далі рухається до нижчих цінових категорій. І тепер цін на телефони 5G, відколи вони вперше з’явилися у 2019 році, різко падають.

[Герріт Шнеманн, працівник аналітичної компанії]:
«Це явний поштовх із боку галузі, принаймні з боку виробників мобільних телефонів та постачальників чипів. Вони намагаються якнайшвидше просувати 5G у максимально можливу кількість цінових категорій».

Попри величезну кількість китайських фірм, аналітики вважають, що в західних виробників теж з’явився шанс, бо китайська фірма Huawei втратила частку світового ринку. Але цей шанс невеликий.

[Бен Вуд, представник аналітичної компанії]:
«Ми бачимо величезний тиск великих китайських виробників, які прагнуть зайняти ту порожнечу, яку залишила Huawei. Проблема в тому, що це недостатньо великий ринок».

Виставка затьмарена глобальною невизначеністю через нестачу напівпровідників. Так, світові продажі смартфонів торік у третьому кварталі впали майже на 7 %, бо не вистачає компонентів і порушилися виробничі графіки.

Недостатня кількість комп’ютерних процесорів також призвела до затримки випуску нових автомобілів, смартфонів, ігрових консолей, ноутбуків та інших колись доступних сучасних зручностей, які за останній рік стали дефіцитом.

Очікується, що виставку відвідає до 60 000 осіб. Вона триватиме чотири дні до 3 березня.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

1 день тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

1 день тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

1 день тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

1 день тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

1 день тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

1 день тому