Новини політики

Які санкції запроваджують щодо Росії

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Японія приєдналася до міжнародної ініціативи щодо відключення Росії від системи SWIFT. Утім, ЄС та «Велика сімка» не схвалили повного відключення. Поки вони готові це зробити лише для деяких російських банків.

[Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Японії]:
«Ми отримали запит від західних країн приєднатися до цього заходу. Тому Японія долучиться».

Раніше у відповідь на воєнний напад Росії на Україну західні країни обіцяли повне відключення від SWIFT. Нині цілком відключали лише одну країну ― Іран у 2012 році через його ядерну програму.

Японія також планує запровадити санкції щодо високопосадовців Росії та Білорусії і надати Україні фінансову допомогу розміром 100 мільйонів доларів.

Міністри закордонних справ ЄС також схвалили щодо Росії новий пакет санкцій. Вони заморозили резерви її центробанку, закрили для країни-агресора повітряний простір ЄС, відключили кілька її банків від SWIFT і наклали обмеження на окремих бізнесменів і чиновників.

Країни Заходу збираються заблокувати коло половини фінансових резервів російського центробанку.

Туреччина ж закрила прохід через Босфор і Дарданелли для військових кораблів Росії та України. Виняток зробили лише для тих, хто повертається до порту основної стоянки.

Агентство S&P знизило кредитний рейтинг Росії до «негативного». А ФІФА вже хоче розглянути питання про усунення Росії від усіх міжнародних змагань, якщо воєнні дії не припиняться найближчим часом.

Раніше федерація скасовувала матчі збірних у Росії. Зустрічі, у яких російська збірна буде стороною, що приймає, мають відбуватися на нейтральній території та без глядачів.

27 лютого Володимир Путін наказав привести сили ядерного стримування у стан підвищеної бойової готовності. Пентагон відповів, що здатний захистити себе та союзників.

У ЄС вважають, що кількість українців, які будуть змушені залишити свій дім через бойові дії, може перевищити сім мільйонів людей. Це вже назвали найбільшою гуманітарною кризою за багато років.

Leave a Comment

Останні записи

Їжу класу люкс хочуть адаптувати для космосу

Це буде неймовірний досвід для тих, хто прагне пригод. Наприкінці 2025 року шестеро людей вирушать…

11 години тому

Іракський перукар створює картини з волосся клієнтів

Перукар Хуссейн Фаліх із Багдада мріє колись виставити свої роботи в художній галереї. Він створює…

12 години тому

У зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренят

Суматранським тигренятам у зоопарку «Берлін-Фрідріхсфельде» дали клички. Близнюків, що народилися 25 лютого, зватимуть Куно та…

13 години тому

На прем’єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах

На прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах. Нападник вистрілив у політика п'ять разів. Його госпіталізували…

13 години тому

Дедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграції

Повені на півдні Бразилії змушують сотні тисяч місцевих жителів замислитися про переїзд. У регіоні живе…

15 години тому

Виставка забутих жінок-художниць проходить у Лондоні

Роботи забутих жінок-художниць показують на новій виставці. Експозиція називається «Тепер ви нас бачите». Це картини…

16 години тому