Позитивні новини

Дитинча рідкісного тюленя-ченця врятували й повернули в дику природу Греції

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Чотиримісячна Еві після лікування повертається до Егейського моря. Тут на грецькому острові Ярос вона приєднається до одноплемінників — рідкісних тюленів-ченців.

Еві знайшли на пляжі, коли їй був усього тиждень. Її викинуло на берег під час шторму, і вона загубила матір. Таке часто буває.

[Дімітріс Ціакалос, еколог]:
«У неї було зачне зневоднення. Це притаманно дитинчатам, відірваним від матері в такому ранньому віці. Перші тижні були для неї критичними, оскільки замінити материнське молоко не було чим».

Про маленького тюленя дбали вдень і вночі в центрі реабілітації. Поступово з рідкої кашки Еві перейшла на рибний фарш. Потім стала їсти філе, а далі вже й живу рибу, яку запускали у басейн. Тепер вона може вижити самостійно.

[Дімітріс Ціакалос, еколог]:
«Сподіваємося, вона долучиться до інших тюленів, бо її місце з ними. Нам дуже сумно прощатися, оскільки ми були з нею чотири місяці. Годували її чотири рази на добу, зокрема вночі».

На грецьких островах мешкає 300–400 тюленів-ченців. Це приблизно половина усієї світової популяції. Ці ластоногі опинилися під загрозою через свою довірливість. Першими їх почали надмірно винищувати ще давні римляни. У наші дні тюленям загрожує незаконний промисел, забруднення океану та знищення середовища проживання на узбережжях. До того ж молодняк часто заплутується в рибальських сітях.

У Греції за 30 років урятували 31 тюленя. Серед них викинуті на берег дитинчата, а також хворі або поранені тварини. Більш як половину ластоногих випустили назад у дику природу.

Leave a Comment

Останні записи

Дрони розкидають насіння над Косовом, щоб відновити ліси

Цей дрон скидає насіння липи та сосни на пагорб біля Приштини — столиці Косова. Щороку…

30 хв. тому

Їжу класу люкс хочуть адаптувати для космосу

Це буде неймовірний досвід для тих, хто прагне пригод. Наприкінці 2025 року шестеро людей вирушать…

19 години тому

Іракський перукар створює картини з волосся клієнтів

Перукар Хуссейн Фаліх із Багдада мріє колись виставити свої роботи в художній галереї. Він створює…

21 годину тому

У зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренят

Суматранським тигренятам у зоопарку «Берлін-Фрідріхсфельде» дали клички. Близнюків, що народилися 25 лютого, зватимуть Куно та…

21 годину тому

На прем’єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах

На прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах. Нападник вистрілив у політика п'ять разів. Його госпіталізували…

22 години тому

Дедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграції

Повені на півдні Бразилії змушують сотні тисяч місцевих жителів замислитися про переїзд. У регіоні живе…

24 години тому