Суспільство

Протестувальники в Канаді: «Я кричатиму про свободу»

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Протест у канадській столиці не вщухає. Його розпочали далекобійники наприкінці січня, які виступили проти обов’язкової вакцинації. Згодом до них приєдналися й інші. Люди блокують центральні вулиці міста, розмахуючи прапорами та вимагаючи від уряду Джастіна Трюдо послабити карантинні заходи.

[протестувальник]:
«Я вийшов заради майбутнього моїх племінників та племінниць. Вони теж хотіли прийти, але не змогли, тому замість них я взяв Джеррі. Настав час змінити політику. Повернімося до нормального життя».

Далекобійники також частково блокували міст «Амбассадор», який веде до найжвавішого КПП на кордоні зі США. Блокували вони й два інші переїзди. Але після того, як їм пригрозили штрафами та в’язницею, вони роз’їхалися.

Водночас голова поліції Оттави подав у відставку після критики за те, що він не зміг зупинити протести, які вже кілька тижнів ускладнюють життя в центрі столиці. Пітер Слоулі заявив, що зробив усе можливе.

Протестувальники ж кажуть, що причина в протиковідних обмеженнях. Адже саме вони завдають найбільшої шкоди, а не протестний рух як такий.

[протестувальник]:
«За ці два роки через самогубство я втратив більше друзів, ніж за все попереднє життя. Мої брати втратили роботу. Тому я тут. Я тут, щоб разом стояти за мир, любов та єдність і кричати про свободу так голосно, як тільки можу. Вони мають відмовитись від обмежень».

У понеділок прем’єр-міністр Джастін Трюдо ввів у дію Закон про надзвичайні ситуації. Це перекриє протестувальникам фінансування, а також дасть змогу відправити до провінцій та округів федеральну поліцію.

Варто зазначити, що протести в Канаді спровокували подібні виступи і в інших регіонах світу, зокрема в Європі та Новій Зеландії.

Leave a Comment

Останні записи

Надихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в Лондоні

Тихі куточки Садів К'ю у Лондоні — чудове місце для спокійної прогулянки та роздумів. А…

15 хв. тому

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

3 дні тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

3 дні тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

3 дні тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

3 дні тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

3 дні тому