Події

Лідер угруповання «Ісламська держава» підірвав себе та свою сім’ю

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Лідера терористичного угруповання «Ісламська держава» було ліквідовано. Про це заявив Пентагон. За словами його спікера Джона Кірбі, під час операції в сирійській провінції Ідліб американські військовики оточили дім головного терориста в районі міста Атма біля кордону з Туреччиною.

У результаті Абу Ібрагім аль-Хашемі аль-Кураші вбив себе, підірвавши вибухівку. Разом з ним загинуло ще 12 людей, зокрема сім’я терориста.

ООН висловила занепокоєння щодо повідомлень про загибель цивільних, а також заявила, що треба провести розслідування і знайти тих, хто несе за це відповідальність. Водночас організація схвалила усунення лідера «Ісламської держави».

[Фархан Хак, представник ООН]:
«Угруповання скоїло жахливі злочини й принесло трагедію і смерть тисячам чоловіків, жінок і дітей. І ми хочемо скористатися цією нагодою, щоб згадати про жертви та сім’ї жертв тероризму в усьому світі. І, звичайно ж, як ви знаєте, ООН загалом дуже підтримує зусилля в боротьбі з “Ісламською державою”, тому будь-які успіхи слід вітати».

Пентагон повідомляє, що із зони операції евакуювали десять осіб, зокрема дітей. Також відбувся бій між американськими військовиками та одним із соратників аль-Кураші і його дружиною. Обох було ліквідовано. Можливо, разом із ними було вбито й неповнолітнього.

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін сказав, що операцію планували так, щоб мінімізувати смерті серед цивільних. Проте через складність цієї місії постраждали й невинні люди.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

2 дні тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

2 дні тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

2 дні тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

2 дні тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

2 дні тому