Новини Китаю

Делегація ЄС уперше приїхала з офіційним візитом на Тайвань

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Члени Європарламенту зустрічаються із прем’єр-міністром Тайваню. Це перший офіційний візит делегації ЄС на острів.

[Рафаель Глюксманн, член Європарламенту]:
«Гадаю, світ усе ще не усвідомив, наскільки складно будувати демократію під тиском авторитарного режиму, такого як у Пекіні, і скільки на це потрібно сміливості».

До частково визнаної держави приїхало 13 членів комітету Європарламенту з іноземного втручання в демократичний процес. Здійснити візит вони вирішили після того, як минулого місяця Європарламент ухвалив резолюцію, яка закликає зміцнити відносини блоку з островом.

Європейська делегація також зустрілася з президентом Тайваню Цай Інвень, а ще відвідала компанії, які борються з кібершпигунством.

[Рафаель Глюксманн, член Європарламенту]:
«Ви вирішили відповісти на погрози спокоєм та відкритістю, більшою демократією, і це правильна відповідь. Ми в Європі теж стикаємося із перешкодами авторитарних режимів. І ми приїхали сюди у вас повчитися».

Тайвань — острів, на який після громадянської війни в Китаї втекли противники комуністів. Вони створили демократичне суспільство, яке дуже контрастує із ситуацією в КНР.

[Су Чженьчан, прем’єр-міністр Тайваню]:
«Тайвань уважають дуже вільною та відкритою демократичною країною, яка цінує верховенство закону та свободу інформації. А КНР, що з того боку вузької Тайванської протоки, використовує щодо свого народу тоталітарний підхід і не цінує правил вільної торгівлі».

Тайвань десятиліттями живе під загрозою вторгнення. Останнім часом дії Пекіна стали агресивнішими. Приміром, недавно повітряний простір Тайваню порушила рекордна кількість літаків КНР.

Слід зазначити, що останнім часом ЄС почав активніше підтримувати острів. Так, у липні Литва відкрила представництво Тайваню у своїй столиці, яке фактично буде посольством. Вона також пожертвувала острову сотні тисяч вакцин, викликавши невдоволення материкового Китаю. У серпні Пекін на знак протесту відкликав із Литви свого посла, а також вислав посла цієї країни з Пекіна.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

2 дні тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

2 дні тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

2 дні тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

2 дні тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

2 дні тому