Культура і розваги

Флорентійський стейк перетворили на вуличну їжу

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Знаменитий флорентійський стейк — гордість Тоскани. Його заведено їсти поволі за обіднім столом. Але один ресторан у Флоренції пропонує вийти за межі умовностей і покуштувати «стейк на ходу». Саме таку назву вигадали цій страві, яку продають навинос.

[Аделе Воцца, власниця ресторану]:
«Ідея “стейка на ходу” виникла кілька років тому, коли ми відпочивали на морі. Ми побачили на березі ятки, які продавали смажену рибу. У ресторані готують м’ясо. То чому б не спробувати й нам?»

Спочатку ідею відклали, але коли виникла пандемія, вона стала актуальнішою. Щоправда, клієнти якийсь час із нововведення сміялися. В Італії кулінарні традиції дуже міцні. Першими почали купувати стейк люди віком 30–40 років.

[Аделе Воцца, власниця ресторану]:
«Типові покупці — це ті, хто має мало часу на обід, але їсти бутерброди не хоче».

«Стейк на ходу» ще популярний серед мандрівців та водіїв туристичних автобусів.

[покупець]:
«Я вибрав “стейк на ходу”, бо це зручно. Якщо обідня перерва триває менше ніж годину й не хочеться сидіти в ресторані, можна замовити таку страву і з’їсти її зовні на свіжому повітрі. Це нові враження».

[покупець]:
«Приємно смакувати стейк, гуляючи з друзями чудовою Флоренцією. То навіщо обмежувати себе і їсти, сидячи в ресторані, позбавляючи себе можливості погуляти з друзями?»

Ідею перетворити стейк на вуличну їжу підтримують й інші шеф-кухарі.

[Шейді Хасбун, шеф-кухар]:
«У Помпеях виявили свідчення існування вуличної їжі. Тобто в римських поселеннях продавали вуличну їжу, бо була така потреба. Нині вулична їжа теж стала важливою, але це більше розвага, ніж необхідність».

Флорентійський стейк такий же давній, як і сама Флоренція. Його готують з особливої яловичини — м’яса корів к’янінської породи. Воно смачне й нежирне. Стейк смажать на жару. Причому використовують лише дуб чи оливу, бо ті не димлять і не псують смак.

Leave a Comment

Останні записи

Вісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціон

Вісім унікальних годинників легенди «Формули-1» Міхаеля Шумахера виставлять на торги. Серед них два іменні годинники.…

13 години тому

Австралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресу

Шахтар Шейн Батлер готується до чергового робочого дня в одному з віддалених районів австралійського штату…

14 години тому

265 000 осіб у 169 країнах взяли участь у благодійному забігу

Понад 265 000 бігунів одночасно стартують у 169 країнах. Так починається міжнародний забіг Wings for…

15 години тому

Студенти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованими

Сотні пропалестинських демонстрантів знову поставили намети в Массачусетському технологічному інституті й знесли загородження, яке поставила…

16 години тому

У Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілів

Нове застосування вуличних шаф для обладнання знайшла британська телекомунікаційна компанія. Їх перетворять на станції заряджання…

17 години тому

Застосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разів

Від 3000 користувачів до 370 тисяч. Застосунок двох тайванських студентів про попередження про землетруси за…

18 години тому