Суспільство

Вхід до Венеції хочуть зробити платним

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Прогулятися площею святого Марка чи покататися на знаменитій гондолі. Венецію вже давно вважають місцем романтики й карнавалів. Але тепер за відвідування міста доведеться платити.

Влада тестує нову систему застосунків і турнікетів для обмеження потоку туристів. Вирішили приїхати до знаменитого міста на воді й купити карнавальну маску? Спочатку муситимете встановити застосунок і забронювати візит. Потім заплатити від трьох до десяти євро за день, залежно від сезону.

[Луїджі Бруньяро, мер Венеції]:
«Це перше місто у світі, відвідування якого треба буде бронювати. Так можна буде контролювати потоки людей».

Думки жителів Венеції і туристів різні. Деякі вважають, що пропозиція правильна. Інші кажуть, що місто хочуть перетворити на тематичний парк.

[Стефано Верратті, власник магазину]:
«Я живу тут 30 років, і зараз усе інакше. 20–30 років тому туристів було менше, Венеція була романтичним місцем. Тепер юрби просто біжать купити кебаб, зробити селфі на мосту Ріальто, а потім стрибають у потяг і їдуть геть. Та чи можна так насолодитися містом, незрозуміло».

[турист із Бельгії]:
«Знаю, що деякі жителі Венеції скаржаться на натовпи туристів. Але ж, з іншого боку, місто живе завдяки туристам. Звісно, людей іноді забагато, та ліпше знайти інший спосіб».

[турист із Німеччини]:
«Гадаю, вхід до міста має бути вільним для всіх. Це неправильно, коли мені кажуть, що я мушу заплатити за те, щоби просто подивитися на будівлі на вулицях».

[жителька Венеції]:
«Уранці казали, що бізнес, який живе коштом туризму, заробляє лише у вихідні. Тобто туризм уже не цілорічний. Занадто багато обмежень. Якщо ще обмежити кількість людей, то туризм просто зійде нанівець».

Уже зараз на вулицях міста стежать за кожною людиною. Установлено понад 460 камер. Використовують оптичні датчики й телефонні вежі. Система може відрізнити місцевих жителів від іноземців, а ще зрозуміти, куди і як швидко рухається перехожий. Кожні 15 хвилин визначають, скільки відвідувачів перебуває в різних частинах міста, скільки гондол рухається каналами та чи не перевищують вони швидкість.

Нові правила дадуть змогу закривати місто, якщо людей буде забагато. Але поки не відомо, який установлять ліміт. Коли обмеження набудуть чинності, теж незрозуміло. Може, уже наступного літа.

Leave a Comment

Останні записи

Артефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в Англії

3000 років тому в цьому горщику готували кашу з олениною. Її залишки виявили на стінках…

8 години тому

Виснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знання

На тлі феномену Ель-Ніньйо, що почався в березні, спека на Філіппінах б'є рекорди. У деяких…

9 години тому

15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у Парижі

Талісмани Олімпіади-2024 тепер можна не лише побачити, а й скуштувати на смак. Відомий паризький шоколатьє…

10 години тому

Філіппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському морі

Філіппіни звинувачують Китай в ескалації напруженості в Південнокитайському морі. Так, два судна філіппінської берегової охорони…

11 години тому

У Кенії зростає кількість жертв повеней

У Кенії зростає кількість жертв повеней. Ще 48 людей загинули, 84 зникли безвісти після стихійного…

12 години тому

У Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єра

У Гаїті, яка переживає велику кризу, призначили голову перехідної президентської ради. Посаду зайняв ексголова Сенату…

13 години тому