Суспільство

Де вирощують жасмин для знаменитих парфумів «Chanel № 5»

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Капелюхи із широкими крисами захищають їх від середземноморського сонця. Десятки робітників вручну збирають квіти жасмину. Це головний складник парфумів «Chanel № 5». Аромат цього року відзначає сторіччя.

Парфуми в 1921 році створила засновниця модного дому — Коко Шанель. Аромат містить десятки інгредієнтів. Однак, як каже головний парфумер «Chanel» Олів’є Польже, найважливіший із них — квіти, зібрані у південному французькому муніципалітеті Грасс.

[Олів’є Польже, головний парфумер «Chanel»]:
«Жасмин із Грассу — це, можливо, найважливіший інгредієнт аромату “Chanel № 5”. Заради нього ми важко працюємо. Були часи, коли виробництво жасмину йшло на спад і переміщалося до інших країн. Можливо, через будівництво, може, з інших причин. І тому у 80-х ми об’єднали сили з фермерським господарством, щоб гарантувати якість жасмину».

Наприкінці 80-х «Chanel» уклала угоду із сім’єю Муль на виробництво п’яти місцевих сортів квітки. Тоді багато фермерів регіону почали продавати свої землі під елітні забудови. Місцевість лежить недалеко від курортів Французької Рив’єри — таких, як Канни.

Щоб забезпечити можливість розширення, компанія придбала ще десять гектарів землі крім 20-ти, які вже було відведено під квіти.

Жасмин, вирощений у Грассі, має особливий аромат. Муніципалітет став центром парфумів у XVII столітті, коли місцеві чинбарі почали ароматизувати свої шкіряні вироби.

Пандемія COVID-19 не дуже позначилася на роботі ферми. Однак багато парфумерів «Chanel» боялися заразитися, адже один із симптомів коронавірусу — утрата нюху.

Leave a Comment

Останні записи

Їжу класу люкс хочуть адаптувати для космосу

Це буде неймовірний досвід для тих, хто прагне пригод. Наприкінці 2025 року шестеро людей вирушать…

10 години тому

Іракський перукар створює картини з волосся клієнтів

Перукар Хуссейн Фаліх із Багдада мріє колись виставити свої роботи в художній галереї. Він створює…

11 години тому

У зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренят

Суматранським тигренятам у зоопарку «Берлін-Фрідріхсфельде» дали клички. Близнюків, що народилися 25 лютого, зватимуть Куно та…

12 години тому

На прем’єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах

На прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах. Нападник вистрілив у політика п'ять разів. Його госпіталізували…

13 години тому

Дедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграції

Повені на півдні Бразилії змушують сотні тисяч місцевих жителів замислитися про переїзд. У регіоні живе…

14 години тому

Виставка забутих жінок-художниць проходить у Лондоні

Роботи забутих жінок-художниць показують на новій виставці. Експозиція називається «Тепер ви нас бачите». Це картини…

15 години тому