Новини політики

Дональд Трамп подає позов на Твіттер, Фейсбук та Гугл

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

45-й президент США Дональд Трамп оголосив, що подає позови на Твіттер, Фейсбук та Гугл. Шість місяців тому ці компанії заблокували облікові записи Трампа в соціальних мережах через його коментарі щодо події, що сталися в Капітолії 6 січня.

Виступаючи у своїй резиденції в Бедмінстері, що в штаті Нью-Джерсі, Трамп сказав, що позови стосуються захисту права на свободу слова згідно з Першою поправкою до конституції США. Експрезидент каже, що технологічні компанії, заблокувавши його акаунти, порушили його права.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:
«Ми вимагаємо, щоб припинили таємні заборони, спроби заглушити голоси людей, внесення їх до чорних списків, вигнання й анулювання, про які ви всі добре знаєте».

Трамп схарактеризував ці судові процеси як дуже важливу подію в русі захисту свободи слова в Сполучених Штатах. Позови подадуть до окружного суду США в Південному окрузі Флориди. У них вимагатимуть скасувати цензуру й припинити виключати зі громадського життя людей із політичними поглядами, які суперечать мейнстриму.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:
«Крім того, ми просимо суд накласти штрафні санкції на цих гігантів соціальних мереж. Ми хочемо притягти до відповідальності великі технологічні компанії».

Твіттер, Фейсбук та Гугл заявили в січні, що закрили акаунти Трампа через його заяву про те, що вибори 3 листопада було сфальсифіковано, а також тому, що президент повідомленнями в соцмережах нібито підбурював людей до заворушень.

Керівництво Твіттеру заявило, що сторінку Трампа закрито назавжди, Фейсбук заблокував відповідний обліковий запис на два роки, а Ютуб, що належить Гуглу, заявив, що нададуть доступ лише тоді, коли знизиться «ризик насильства».

Республіканці кажуть, що федеральна влада дозволяє великим технологічним компаніям цензурувати їхніх політичних опонентів. Зокрема, цьому сприяє розділ 230 Акту про дотримання пристойності в ЗМІ 1996 року. Він здебільшого звільняє інтернет-компанії від відповідальності за матеріали, які публікують користувачі. З іншого боку, він дозволяє компаніям на власний розсуд видаляти повідомлення.

Leave a Comment

Останні записи

Боснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школі

Кожного буднього дня семирічний боснієць Махір іде до школи. І водночас він точно знає: на…

1 день тому

Афіни накрила пилова буря із Сахари

Столицю Греції накрила пилова буря із Сахари. Якість повітря в Афінах на небезпечному рівні вже…

1 день тому

Огляд світових подій (з 21 по 26 квітня)

1. Зброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу Допомогу ухвалено Вашингтон,…

1 день тому

Собача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні Барселони

34-річний Жоель Буено каже, що плакав від радості, коли його вперше відвідали собаки-терапевти Віда та…

2 дні тому

У Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єра

У Гаїті сформували перехідну президентську раду. Тимчасовим прем'єр-міністром став міністр економіки Мішель Патрік Буавер. Він…

2 дні тому

Прем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставку

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що не виконуватиме службові обов'язки до кінця тижня. Він хоче…

2 дні тому