[This post contains advanced video player, click to open the original website]
Поява періодичних цикад у США дала змогу власниці шоколадної кондитерської Сарі Дуаєр розширити асортимент. Тепер тут продають комах у шоколаді. Збирають майбутню начинку для цукерок поруч із кондитерською в містечку Бетесда на сході країни.
Спочатку цикад заморожують, потім трохи варять і чистять. Після цього збризкують олією, посипають корицею й відправляють у фритюрницю. Потім хрустку начинку вмочують у шоколад і залишають застигати.
Сара каже, що ледь справляється із замовленнями.
[Сара Дуаєр, власниця кондитерської]:
«Я роблю шоколад уже десять років. Якби це не спрацювало, то я їх і не продавала б. Коли поєднуєш смак шоколаду, кориці й горіховий смак комахи, це створює відчуття свята: немов ідеш вулицями великого міста, а там на тротуарах смажать горіхи».
До появи цикад у кондитерській робили звичайнісінькі цукерки. Мільярди цих комах з’являються в східних штатах США раз на 17 років. Саме стільки часу потрібно личинкам для розвитку
3000 років тому в цьому горщику готували кашу з олениною. Її залишки виявили на стінках…
На тлі феномену Ель-Ніньйо, що почався в березні, спека на Філіппінах б'є рекорди. У деяких…
Талісмани Олімпіади-2024 тепер можна не лише побачити, а й скуштувати на смак. Відомий паризький шоколатьє…
Філіппіни звинувачують Китай в ескалації напруженості в Південнокитайському морі. Так, два судна філіппінської берегової охорони…
У Кенії зростає кількість жертв повеней. Ще 48 людей загинули, 84 зникли безвісти після стихійного…
У Гаїті, яка переживає велику кризу, призначили голову перехідної президентської ради. Посаду зайняв ексголова Сенату…
Leave a Comment