Новини економіки

Темпи зростання економіки Великої Британії швидші, ніж прогнозували

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Темпи зростання економіки Великої Британії, що постраждала від пандемії, у березні були вищими, ніж очікувалося. Такі дані в середу опублікував уряд країни.

Аналітики гадали, що щомісячний приріст п’ятої за величиною економіки світу буде 1,3 %. Але, як виявилося, з лютого ВВП зріс на 2,1 %.

Частково це викликано повторним відкриттям шкіл, що, поряд із тестуванням і вакцинацією проти коронавірусу, стимулювало зростання активності в державному секторі й роздрібній торгівлі. Сплеск можна бачити й у будівельній галузі, де, як і раніше, діють податкові пільги для покупців житла.

Міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак каже, що план уряду щодо підтримки підприємств і пожвавлення економіки працює, і що рівень безробіття у порівнянні зі США, Канадою, Францією, Іспанією та Італією нижчий.

[Ріші Сунак, міністр фінансів Великої Британії]:
«Ці цифри показують, що наша економіка явно повертається в нормальне річище, і наш план щодо робочих місць працює. Зараз, звісно, багато підприємств і сімей усе ще переживають важкі часи, тому ми й далі їх підтримуємо».

За даними Управління національної статистики Великої Британії, за перші три місяці 2021 року, коли тривав третій локдаун, ВВП зменшився на 1,5 %.

Водночас у порівнянні з кінцем 2019 року економіка Сполученого Королівства знизилася на 8,7 %. Банк Англії очікує, що вона досягне свого допандемічного рівня наприкінці року.

Експерти прогнозують швидке відновлення, бо країна проводить наймасштабнішу в Європі програму вакцинації і знімає коронавірусні обмеження.

Послабити локдаун мають наступного тижня. А повністю скасувати всі протиепідемічні заходи планують наприкінці червня.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому