[This post contains advanced video player, click to open the original website]
Власники цієї ферми, що в місті Піннару в Австралії, перетворила проблему на бізнес-можливість. Червону сочевицю, яку вони вирощують, не беруть на експорт, якщо зерна потріскані й знебарвлені.
[Філліпа Лосон, фермер]:
«Коли сочевиця потрапляє до сховища, якщо вона не відповідає певним візуальним критеріям, її цінність значно знижується, навіть якщо в ній дуже багато білка й клітковини і з нею все гаразд».
Останніми роками експорт сочевиці постраждав через підвищення мит. І сім’ї Лосон довелося шукати вихід. Вона вирішила перемелювати сочевицю на безглютенове борошно.
[Філліпа Лосон, фермер]:
«Ми стали тестувати його на наших дітях: пекти з нього, додавати до страв і робити підливи. Тепер ми часто з ним готуємо».
Почали використовувати сочевичне борошно й місцеві пекарні. Але довелося трохи попрацювати, щоб адаптувати рецепт.
[Денніс Гніел, пекар]:
«Ми додавали занадто багато води. Та щойно скорегували кількість, стало нормально».
Хліб і випічка із сочевичного борошна вже популярні.
[Браян Клеман, продавець червоної сочевиці]:
«Популярність безглютенових продуктів зростає, мабуть, найшвидше. За ними — майбутнє».
Недосконала сочевиця стає ідеальним борошном для сучасних дієт.
Ексміністра економіки Казахстану Куандика Бішимбаєва засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружини Салтнат…
Великі хвилі та сильний вітер випробовують цю плавучу вітроелектростанцію. Експеримент проходить у закритому басейні, а…
Боснієць Неджад Іканович знає цей ліс змалку. Чоловік 30 років був прикордонником і часто їздив…
Перед судом у Лондоні постало троє осіб, яких підозрюють у сприянні службі зовнішньої розвідки Гонконгу.…
Це колекція монет, про яку чули в Данії, але до сьогодні ніхто її не бачив.…
Сулейман Таєр з іракського міста Мосул сам побудував автомобіль. Його витвір схожий на перегоновий карт.…
Leave a Comment