Новини політики

Байден оголосив про низку заходів для вирішення кліматичної кризи

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Президент Джо Байден розкрив деталі низки кліматичних указів. Відповідно до заяви нової адміністрації, клімат має бути в центрі внутрішньої і зовнішньої політики США, а також її правил національної безпеки.

З іншого боку, цілі Байдена наразилися на різку критику, бо як припускають, заходи призведуть до великих витрат, і до того ж мільйони людей утратять роботу. І це тоді, як через пандемію вже відбувається економічний спад і зростає рівень безробіття.

Сам Байден і його кліматична команда кажуть, що їхній пакет заходів створить робочі місця у сфері «зеленої» енергетики.

[Джо Байден, президент США]:
«Ми маємо намір дати людям роботу. Ми не збираємося втрачати робочі місця в цих галузях — ми хочемо створювати робочі місця. Вони матимуть гарну зарплату, і ми закриємо понад мільйон свердловин».

Опоненти радикальних змін зазначають, що якщо різко відмовитися від викопного палива, то це призведе не тільки до звільнення мільйонів людей, а й до втрати енергетичної незалежності країни.

Кліматичну команду Байдена очолили ексдержсекретар США в адміністрації Обами Джон Керрі й Джина Маккарті — радник Байдена з питань клімату.

З їхніх слів, нові укази Байдена спонукають усіх, хто працює з президентом, використовувати будь-які можливості, щоб вирішити «кліматичну кризу». Також буде створено консультативний комітет, який працюватиме над питанням «екологічної справедливості».

Як каже Маккарті, Байден припинив видавати ліцензії на видобуток нафти й газу на федеральних землях, щоб удвічі збільшити в країні площу вітряних ферм уже до 2030 року.

Плани Байдена розкритикували представники обох партій. Так, демократичний сенатор Джо Манчін сказав, що розпорядження президента знищать мільйони робочих місць. А республіканка з нижньої палати Кеті Макморріс застерегла, що обмеження на видобуток корисних копалин вплине на енергетичну безпеку й незалежність США.

Генеральний прокурор штату Західна Вірджинія також зазначив, що це радикальні заходи, і що політика Байдена зменшить кількість робочих місць, тоді як економіка й так ослаблена.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

2 години тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

3 години тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

3 години тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

4 години тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

5 години тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

6 години тому