Новини політики

Австралія вимагає від Китаю вибачень за фейкове фото у твіттері

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Прем’єр-міністр Австралії висловив велике обурення щодо публікації, яка нещодавно з’явилася на офіційній сторінці прессекретаря міністерства закордонних справ Китаю у твіттері. Чжао Ліцзянь розмістив фейкове зображення, на якому чоловік в австралійській військовій формі приставив ніж до горла афганської дитини. Підпис під картинкою такий: «Не бійся, ми прийшли з миром».

[Скотт Моррісон, прем’єр-міністр Австралії]:
«Це надзвичайно обурливо. Це не можна виправдати нічим. Китайському урядові має бути соромно за цей пост. Він зганьбив себе в очах світу».

Зі слів прем’єр-міністра, це зображення фальшиве й ображає всіх австралійських військових.

[Скотт Моррісон, прем’єр-міністр Австралії]:
«Австралія вимагає від міністерства закордонних справ Китаю вибачень за цей обурливий пост. Ми також домагаємося, щоб його негайного видалили. Ми вже зв’язалися з Твіттером. Це хибний образ і жахлива образа наших армійців, що служать у цій формі понад 100 років».

Представник МЗС КНР опублікував це зображення на тлі розслідування, яке нещодавно почали щодо невеликої групи австралійських військовиків. Їх звинувачують у тому, що вони під час війни в Афганістані вбили кількох цивільних, бо вважали їх прихильниками «Талібану». І серед них нібито було два 14-річних підлітки. Офіційних результатів розслідування поки немає.

Відносини між Канберрою й Пекіном загострилися у квітні, коли прем’єр-міністр закликав розслідувати походження нового коронавірусу.

[Скотт Моррісон, прем’єр-міністр Австралії]:
«Без сумніву, між Китаєм та Австралією є напруженість. Але усувати її слід не так. Австралія терпляче докладала зусиль до розв’язання проблем у наших відносинах зрілим і відповідальним чином, домагаючись участі як на рівні лідерів, так і на рівні міністрів».

Китай є одним з найбільших торговельних партнерів Австралії. Раніше цього місяця він висловив невдоволення правилами Канберри щодо іноземних інвестицій, національної безпеки та прав людини.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

2 дні тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

2 дні тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

2 дні тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

2 дні тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

3 дні тому