Категорії: Суспільство

У Великій Британії почався другий загальнонаціональний карантин

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Британський уряд запровадив повторний карантин на території Англії. Він діятиме з 5 листопада по 2 грудня. У Північній Ірландії, Уельсі та Шотландії обмеження визначає місцева влада.

В Англії знову закрилися бари, ресторани, перукарні, спортзали, розважальні заклади й магазини, які не торгують продуктами або товарами першої потреби. Заклади громадського харчування можуть працювати тільки на винос.

Правила набули чинності опівночі. Напередодні лондонці буквально окупували бари та паби.

[житель Лондона]:
«Це остання ніч і вона трохи схожа на переддень Нового року — у повітрі витає передноворічна або різдвяна атмосфера. Це і приємно, і трохи сумно».

[житель Лондона]:
«Це жахливо, дуже сумно. Думаю, було б чудово, якби паби могли залишатися відкритими, забезпечуючи велику соціальну дистанцію, але люди були б разом».

[житель Лондона]:
«Думаю, закрити паби — добра ідея, яка допоможе приборкати поширення коронавірусу. Але це погано для тих, хто обслуговує відвідувачів. Ця галузь може постраждати».

Другий карантин не такий жорсткий, як перший. Освітні установи залишаться відкритими, працюватимуть промислові підприємства, будівельні компанії, суди та парламент. Але по змозі люди мають працювати віддалено.

Міжміські поїздки дозволено тільки у службових справах чи в разі крайньої потреби. Виходити з дому можна лише з важливої ​​причини. Водночас людям дозволено годину на день гуляти або займатися спортом на свіжому повітрі. Збиратися разом членам різних сімей заборонено.

Борис Джонсон спочатку не хотів ще раз вводити загальнонаціональний карантин. Але наукові радники заявили, що епідемія може забрати вдвічі більше життів, ніж під час першої хвилі. Офіційно у Великій Британії від коронавірусу вже померло найбільше людей з усіх країн Європи.

За даними на 4 листопада, в Сполученому Королівстві за добу від COVID-19 померло майже 500 пацієнтів. Це найвищий показник із травня. Щодня реєструють коло 20 тисяч нових випадків зараження.

У Великій Британії загалом виявлено понад мільйон випадків захворювання, померло майже 48 тисяч осіб.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

3 дні тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

3 дні тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

3 дні тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

3 дні тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

3 дні тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

3 дні тому