[This post contains advanced video player, click to open the original website]
Бельгійського шоколатьє П’єра Марколіні визнали найкращим кондитером світу. Цей титул йому присудило журі міжнародного конкурсу World Pastry Stars — 2020.
Марколіні родом із бельгійського міста Шарлеруа. Кондитер відкрив перший магазин 25 років тому в Брюсселі. Його вироби відомі мінімалістичним стилем, завдяки якому мають по-справжньому розкішний вигляд. Зараз їх продають у 40 магазинах компанії в різних країнах світу.
[П’єр Марколіні, переможець конкурсу World Pastry Stars]:
«Гадаю, що титул чемпіона світу належить усій компанії, усім, хто йшов за мною в цьому амбітному проекті, який спрямований на оновлення, перетворення, зміну й модернізацію світу кондитерських виробів та світу шоколаду».
Кондитер каже, що секрет вишуканості бельгійського шоколаду в тому, що какао-боби дуже дрібно перемелені. Так почали робити ще на початку минулого століття, коли в Бельгії стали механізувати виробництво.
У країні понад 2000 крамничок, де продають шоколад. А ще є музеї шоколаду, у яких проводять екскурсії та семінари.
Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…
Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…
1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…
90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…
Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…
Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…
Leave a Comment