Культура і розваги

Кондитери з різних країн спекли 300 панетоне для конкурсу в Римі

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

У Римі пройшов міжнародний конкурс на найкращий панетоне. Так називається популярний італійський кекс, що походить із Мілана. За традицією його печуть на Різдво. У змаганні беруть участь 300 кондитерів, здебільшого італійці.

Журі оцінює аромат випічки, текстуру та смак. Воно вибирає найкращі панетоне в трьох категоріях: інноваційній, декоративній та класичній.

[Роберто Лестані, голова Міжнародної федерації шеф-кондитерів]:
«Класичний панетоне оцінюють за кількома критеріями. Враховують колір, смак, а також те, як він пропечений і як ріжеться. Також ми визначаємо, наскільки хороші інгредієнти використовував шеф-кондитер».

Щоб приготувати панетоне, потрібна ідеальна закваска, продукти найвищої якості й великий досвід. Кондитер Амадео Донатоне все це має. Він уже отримав безліч нагород і цього року вирішив не брати участі в конкурсі.

[Амадео Донатоне, кондитер]:
«Найважче — правильно додавати інгредієнти. Їх треба класти потроху, бо якщо помилишся, то можеш покласти занадто багато яєць чи масла. Тоді тісто втратить еластичність, і це вже не виправити».

У конкурсі, крім італійців, беруть участь кондитери з Іспанії, Бразилії, Японії, Китаю та США. Інноваційні панетоне прикрашені різними горіхами чи шоколадом із перцем чилі й навіть імбиром. У цій категорії пекарі можуть дати волю фантазії. Але до класичного кексу додають лише мигдаль, родзинки й зацукровані цитрусові.

У категорії «Найкращий класичний панетоне» переміг італієць Франческо Луні. Він кондитер у третьому поколінні з міста Падуя.

[Франческо Луні, переможець конкурсу]:
«Я присвячую цей перший приз моєму батькові, який торік помер. Він був моїм учителем, я завжди працював поруч із ним і тепер ношу пам’ять про нього в серці. Дякую, тату».

Захід покликаний надихнути всіх шанувальників кондитерської справи пекти панетоне. А ось для переможців конкурсу нагорода стане доброю рекламою напередодні різдвяного сезону.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

12 години тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

13 години тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

13 години тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

14 години тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

15 години тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

16 години тому