Суспільство

Європейські країни й далі посилюють карантинні заходи

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Прем’єр-міністр Великої Британії оголосив про нові обмеження, які запроваджують у відповідь на зростання нової хвилі пандемії. Водночас заходи стандартизують для всієї Англії. Так, тепер рівень загрози буде триступеневим.

У разі невеликої чи середньої загрози, зберігатиметься правило, коли заборонено збиратися в групи кількістю понад шість осіб. Щодо високого рівня, то обмеження будуть жорсткішими.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Дуже високий рівень загрози запровадять там, де існує швидке поширення й де національна система охорони здоров’я може опинитися під великим тиском, якщо не вжити жодних заходів. У цих зонах уряд заборонить людям із різних домогосподарств зустрічатися в закритих приміщеннях і на відкритому повітрі, а також, на жаль, закриє паби й бари».

Джонсон зазначив, що працюватиме з місцевими урядами, щоб визначити подальші обмеження. Як наслідок, можуть тимчасово закрити готелі, розважальні заклади й салони краси. Водночас, за його словами, роздрібні магазини, школи й університети поки закривати не збираються.

Згідно зі свіжими даними, особливо швидко зростає кількість хворих на COVID на півночі Англії. Так, у Манчестері вони вже зайняли третину місць у реанімаціях.

Одночасно в країні зростає невдоволення обмежувальними заходами. Готельний сектор скаржиться на величезні втрати. Одностайні з ним і паби, які вважають, що стосовно них уживають необґрунтовані заходи.

А це Мадрид. Тисячі людей пройшли маршем столицею Іспанії на знак протесту проти карантинних заходів та режиму надзвичайної ситуації. Такі акції відбулися також у Барселоні й Севільї.

[протестувальниця]:
«Я вийшла на протест, бо мені набридло те, як влада розв’язує проблему пандемії. Це стосується не лише охорони здоров’я, а й економіки».

У Мадриді зафіксували найбільший відсоток хворих у Європі. Їх 724 на 100 тисяч жителів. Друге й третє місце посідають Андорра та Брюссель.

Тим часом в Італії також готуються посилювати карантинні заходи. Влада заборонить приватні вечірки для дорослих та дітей, а в Римі обмежать час роботи барів і ресторанів. Крім того, можливо, заборонять спортивні заходи, де неможливо уникнути фізичного контакту.

Минулого тижня в країні всіх зобов’язали носити маски також і на відкритому повітрі.

Leave a Comment

Останні записи

Ще одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключень

Зменшення виробництва та прибутку. Майстерні в центрі Каїра знову потерпають від щоденних відключень світла. Упродовж…

11 години тому

У Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулках

Гаїтянська біженка Мірріам разом із двома дочками знайшла притулок у тимчасовому таборі при школі в…

12 години тому

Met Gala — 2024: квіти, блиск і химерні форми

Головний редактор Vogue Анна Вінтур відкриває килимову доріжку Met Gala — 2024 у вбранні від…

13 години тому

Хаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирів

Довгі черги утворились у британських аеропортах після того, як в електронній системі прикордонної служби країни…

14 години тому

Китайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптер

Прем'єр-міністр Австралії розкритикував Китай за небезпечний маневр китайського винищувача біля австралійського військового гелікоптера над Жовтим…

15 години тому

Французькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багета

Надзвичайно довгий багет спекли французькі пекарі в передмісті Парижа. Їм удалося побити рекорд Гіннеса, який…

16 години тому