Суспільство

У Європі через COVID-19 посилюють обмеження, а в Індії не вистачає місця для могил

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

У Європі й далі набирає силу друга хвиля пандемії. Влада Італії збирається зобов’язати жителів носити на вулиці маску на всій території країни. Поки це правило діє лише в Римі, у Лаціо та деяких інших регіонах.

Ось уже два місяці кількість заражених коронавірусом неухильно зростає. 3 жовтня було зареєстровано понад 2800 нових випадків захворювання. Це найвищий показник із квітня. Загалом в Італії виявлено більш як 330 тисяч заражених, і понад 36 тисяч осіб померло.

[жителька Рима]:
«Не слід жартувати зі смертельно небезпечним вірусом. Я юрист, а не лікар, і довіряю тим, хто знає більше за мене. Якщо вони радять носити маску, я так і робитиму».

Наростає друга хвиля й в Іспанії. Це перша країна Західної Європи, де загальна кількість заражених перевищила 850 тисяч. За час епідемії тут померло понад 32 тисячі осіб.

У Мадриді та його дев’яти містах-супутниках із 2 жовтня посилили карантинні обмеження. Іспанці на тлі цих подій намагаються пройти тестування на коронавірус.

[жителька Мадрида]:
«У нас усе гаразд — результат негативний. Отримали його 15 хвилин тому — ми обидві здорові. Але ситуація жахлива, особливо це стосується фінансової допомоги. Нас залишили без роботи й підтримки».

У Росії також спостерігається зростання добової кількості випадків зараження коронавірусом. Так, 6 жовтня цей показник досягнув найвищого рівня за останні чотири місяці. Загальна ж чисельність заражених у країні перевищила мільйон двісті тисяч осіб, померло близько 22 тисяч.

Значний сплеск епідемії відбувається й в Індії. Там щодня реєструють від 60 до 90 тисяч нових хворих. Загалом виявлено понад 6 мільйонів 750 тисяч випадків зараження. За цим показником країна незабаром може наздогнати США.

Індійці зазвичай померлих спалюють, але 200 мільйонів мусульман ховають тіла в могилах, і через епідемію на їхніх кладовищах уже бракує місця.

[працівник кладовища]:
«Уся територія на цьому кладовищі вже зайнята. Влада дала нам ще трохи землі, тому трактор розчищає її для майбутніх могил».

У всьому світі коронавірусом заразилося понад 36 мільйонів осіб. Померло вже більш як мільйон.

Leave a Comment

Останні записи

Екіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті Землі

Астронавти НАСА Джанетт Еппс і Майкл Барратт прибули на Міжнародну космічну станцію 5 березня. Вони…

30 хв. тому

Артефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в Англії

3000 років тому в цьому горщику готували кашу з олениною. Її залишки виявили на стінках…

19 години тому

Виснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знання

На тлі феномену Ель-Ніньйо, що почався в березні, спека на Філіппінах б'є рекорди. У деяких…

20 години тому

15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у Парижі

Талісмани Олімпіади-2024 тепер можна не лише побачити, а й скуштувати на смак. Відомий паризький шоколатьє…

21 годину тому

Філіппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському морі

Філіппіни звинувачують Китай в ескалації напруженості в Південнокитайському морі. Так, два судна філіппінської берегової охорони…

22 години тому

У Кенії зростає кількість жертв повеней

У Кенії зростає кількість жертв повеней. Ще 48 людей загинули, 84 зникли безвісти після стихійного…

23 години тому