Новини Китаю

Рослинне м’ясо в Китаї стає дедалі популярнішим

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Дедалі більше китайських компаній роблять ставку на рослинне м’ясо, бо на тлі пандемії COVID-19 і епідемій африканської чуми свиней споживачі почали серйозніше ставитися до свого здоров’я.

Зі слів аналітиків та інсайдерів галузі, вегетаріанські замінники м’яса, як і раніше, є нішевим бізнесом, якщо порівнювати з гігантською м’ясною індустрією Китаю. Але прихильників у них стає дедалі більше.

[Одрі Цзян, відвідувачка]:
«Раніше я завжди їла яловичі фрикадельки. Щодо цих одразу можна сказати, що це не м’ясо. Але відчуття в роті як від справжньої яловичини. Гадаю, рослинний білок трохи корисніший за яловичину».

[Кара, відвідувачка]:
«Коронавірус вплинув на мої харчові звички, бо під час спалаху ми не ходили до ресторанів, а готували вдома. Ми стали їсти кориснішу їжу, бо почали замислюватися, що кладемо у свої тарілки. Також стали їсти більше овочів і білка й готувати не настільки гостру їжу».

Американська компанія Beyond Meat заявила минулого тижня, що підписала договір на відкриття виробництва неподалік від Шанхая. А на початку цього року вона стала співпрацювати зі Starbucks. Тепер у китайській мережі цих кав’ярень продаватимуть рослинне м’ясо.

На ринок виходить і пекінський стартап Zhenmeat, який виробляє рослинні фрикадельки, котлети, стейки та свинину. Скуштувати його «тюфтельки» тепер можна в пекінській мережі хот-потів Hope Tree.

[Сюй Яцзюнь, співзасновник мережі ресторанів]:
«Думаю, епідемія змусила китайських споживачів звернути більше уваги на харчову безпеку. Наше рішення купити й заготовити рослинне м’ясо тут також частково із цим пов’язане, бо таке м’ясо корисніше й екологічніше».

Утім, рослинне м’ясо подобається не всім.

[Чен Айлінь, відвідувачка]:
«Це новий продукт, ми всі хотіли його покуштувати. Та я зрозуміла, що обираю м’ясо. У майбутньому я хотіла б їсти справжнє м’ясо».

[Сунь Лей, відвідувач]:
«Я їстиму м’ясо, рослинного не хочу. Його роблять люди, і воно дорожче. Якби воно було трохи дешевшим, ніж звичайне, тоді я ще був би не проти. Але воно дорожче, і його роблять люди. Тож я їстиму природну версію м’яса».

Компанії, що продають рослинне м’ясо, зазначають, що відчувають конкуренцію не таких самих компаній, як вони, а швидше м’ясної індустрії загалом.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

20 години тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

21 годину тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

21 годину тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

22 години тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

23 години тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

1 день тому