Новини політики

Індія оголосила, що не дала китайським військам зайняти стратегічний пагорб

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Індійські військовики відбили спробу китайських солдатів окупувати пагорб на спірних територіях між двома країнами на заході Гімалаїв. Про це повідомили чиновники в Нью-Делі. Раніше на кордоні між армійцями були сутички.

[Данвір Сінгх, експерт із питань оборони]:
«Солдати індійської армії не дали китайцям установити статус-кво. Це свідчить про впевненість і підготовленість наших військовиків у східному регіоні Ладакх».

Як каже індійська сторона, вона помітила рух китайських військ і мобілізувала загони, щоб не допустити захоплення території. Фізичних зіткнень цього разу вдалося уникнути.

[П.К. Сехгал, експерт із питань оборони]:
«Якби китайські військовики змогли окупувати пагорб, то здобули б тактичну й стратегічну перевагу, бо змогли б контролювати дороги, що сполучають Дарпок, Чушул та Фукче з районом Демчок. Якби вони захопили південні береги, то мали б контроль над дорогами, що ведуть до міста Лех».

Китай звинувачення в тому, що Народно-визвольна армія КНР перейшла кордон, відкидає. Водночас ось уже кілька місяців напруженість між військами двох країн зростає.

Попередній інцидент у районі Ладакх стався минулого тижня на берегах озера Пангонг. Там протистояння між військовиками тривають із квітня.

А в червні 20 індійських армійців загинуло під час бійки з китайськими військовими в сусідній долині Галван. Це була найсерйозніша сутичка між сусідами за більш як півстоліття. Після неї сторони погодилися відвести війська. Та пізніше звинуватили одна одну в порушенні домовленості.

Так, Індія звинуватила китайських солдатів у перетині кордону та у створенні військових укріплень. Пекін сказав, що індійські прикордонники здійснюють провокації.

Обидві сторони на кордоні не застосовують вогнепальної зброї. І навіть під час смертоносної сутички в червні солдати билися палицями, камінням і просто голими руками.

1962 року між Індією і Китаєм спалахнула нетривала війна за спірні території. Конфлікт досі не врегульовано, попри всі переговори.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

1 день тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

1 день тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

1 день тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

1 день тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

1 день тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

1 день тому