Суспільство

Коли надійде вакцина проти COVID-19: прогноз ВООЗ

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Випробування вакцин проти COVID-19 уже перейшли до завершального етапу. Однак почати використовувати препарати, найімовірніше, можна буде не раніше ніж у першій половині наступного року. Про це оголосила Всесвітня організація охорони здоров’я.

[Майк Раян, представник ВООЗ]:
«Ми бачимо обнадійливі дані. Однак треба реалістично оцінювати терміни. Неважливо, як швидко ми діємо, та слід упевнитися, що вакцини безпечні й ефективні. А для цього треба час».

Як кажуть у ВООЗ, організація вже працює над механізмом справедливого розподілу вакцин. Утім, її співробітники переконані, що зараз найголовніше — уповільнити поширення вірусу.

Так, підтверджена кількість заражень коронавірусом у світі вже перевищила 15 мільйонів осіб. Чотири мільйони припадають на США. За цим показником вони очолюють список країн світу.

Водночас в одному лише штаті Каліфорнія загальна кількість випадків захворювання перевищила 400 тисяч. Це означає, що, якби цей штат був окремою країною, то він би посів п’яте місце в цьому рейтингу.

У кількох інших штатах також відбувається зростання добової кількості інфікованих і померлих. Серед них Флорида, де майже щодня виявляють по 10 тисяч хворих.

Загалом найшвидше вірус поки поширюється в Північній і Південній Америці. На них припадає половина всіх випадків захворювання й смертей.

У Бразилії виявлено понад два мільйони хворих. Вона посідає друге місце після США. У президента цієї країни Жаїра Болсонару теж виявили COVID, але він і далі наполягає на послабленні карантинних заходів, щоб урятувати економіку.

До першої п’ятірки за кількістю хворих також входить Індія, Росія та ПАР.

І навіть там, де епідемія вже ішла на спад, знову виникли нові спалахи захворювання. Приміром, в Іспанії. Так у Барселоні нині обмежують кількість відпочивальників на пляжах.

В Австралії теж запроваджують обмеження, бо в деяких великих містах зростає кількість хворих. Так, у Мельбурні всім жителям тепер треба носити маски в громадських місцях.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

2 дні тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

2 дні тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

2 дні тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

2 дні тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

2 дні тому