Новини політики

Велика Британія запровадила перші незалежні санкції

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Велика Британія самостійно запровадила санкції — уперше після виходу з ЄС. Вони одразу ж набули чинності.

До списку увійшло 25 росіян, 20 громадян Саудівської Аравії, а ще громадяни М’янми й дві компанії з КНДР. Усіх звинувачують у порушенні прав людини.

Як повідомив міністр закордонних справ Домінік Рааб, санкції передбачають заборону на в’їзд до країни та замороження активів на території Великої Британії.

[Домінік Рааб, міністр закордонних справ Великої Британії]:
«Завжди є люди, які серйозно порушують права людини. І, я гадаю, абсолютно правильно використовувати такий механізм закордонної політики, як замороження активів і відмова у візах тим, хто несе відповідальність за такі злочини, як тортури, позасудові страти тощо».

Від Росії до списку увійшли ті, кого Лондон уважає причетними до смерті адвоката Сергія Магнітського. Найвідоміші серед них — голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін і заступник генпрокурора Віктор Гринь. Також у списку опинилися працівники СІЗО, де утримували Магнітського, судді та інші представники Слідчого комітету.

Серед саудівців під санкції потрапили ті, кого Велика Британія вважає винними в смерті журналіста Джамаля Хашоггі. Від М’янми в списку два генерали, яких звинувачують у переслідуваннях мусульманської меншини рохінджа. Також обмеження стосуватимуться двох компаній із Північної Кореї. Їх уважають відповідальними за примусову працю, тортури й убивства в північнокорейських таборах.

Російська сторона поки ніяких офіційних заяв не робила. Саудівська Аравія теж. Утім, анонімні джерела вже повідомили, що Москва готує заходи у відповідь.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

16 години тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

17 години тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

17 години тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

18 години тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

19 години тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

20 години тому