Новини політики

ЄС не додав США до «безпечного списку» країн

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Європейський Союз склав список країн, з яких він дозволив поїздки без крайньої потреби. І США до цього «безпечного списку» не увійшли. Про це повідомила у своїй заяві Рада ЄС, яка представляє уряди країн-членів.

У списку безпечних країн є Австралія, Канада, Грузія, Японія, Нова Зеландія, Південна Корея та інші країни.

Китай також попередньо був затверджений. Однак мандрівників з цієї країни ЄС обіцяє почати приймати тільки після того, як Пекін відчинить свої двері для туристів з Євросоюзу. Загалом головною умовою включення до списку є принцип взаємності.

Росія, Бразилія та Туреччина, як і США, не потрапили до переліку безпечних країн. ЄС уважає, що ситуація там у середньому гірша, ніж у блоці. Таким чином, потрапити до списку ці країни зможуть не раніше ніж за два тижні. Саме з таким інтервалом Брюссель обіцяє аналізувати ситуацію з коронавірусом у світі.

ЄС сподівається підтримати свою туристичну індустрію й курорти, особливо в південних країнах, які пандемія зачепила найбільше.

Водночас список має рекомендаційний характер. Країни блоку самі вирішуватимуть, кого впускати, а кого ні. Найімовірніше, обмеження будуть.

Навіть усередині блоку окремі держави досі не скасували деяких заходів. Так, Греція вимагає від мандрівників із Франції, Італії, Іспанії та кількох інших країн ЄС проходити після прибуття тест на коронавірус. Доки не отримають результатів, подорожні повинні залишатися в самоізоляції.

А Чеська Республіка поки не приймає туристів із Португалії та Швеції. Британські громадяни можуть приїжджати до багатьох країн ЄС, однак мандрівники, які прибувають до Великої Британії з туристичною метою, мусять самоізолюватися на 14 днів.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

16 години тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

17 години тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

17 години тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

18 години тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

19 години тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

20 години тому