[This post contains advanced video player, click to open the original website]
У цьому елітному магазині в Парижі сир продають 70 років. Підприємство належить тій самій родині, яка відкрила його в 50-х роках минулого століття. Тут можна знайти приблизно 300 видів сиру. Це чверть усіх варіантів цього продукту, які виробляють у країні.
[Наталі Катромм, власниця магазину]:
«У деяких країнах є один вид сиру: плавлений або види чедеру. У Франції справді дуже велика різноманітність сирів: козячий, овечий, коров’ячий».
Унікальність цього магазину в тому, що він має власний погріб. Там дозрівають та зберігаються сирні голови.
Деякі чистять щіткою, щоб видалити небажані бактерії. Інші необхідно регулярно перевертати, щоб оболонка формувалася рівномірно.
[Наталі Катромм, власниця магазину]:
«У нас тут різні льохи, це залежить від зрілості. Деяким сирам потрібно більше вологості, деяким — сухіше середовище. Деяким сирам треба зберігатися так, щоб вони стали вершковими. Деякі слід промивати».
Сир — великий бізнес у Франції. 2022 року країна експортувала цієї продукції на загальну суму три мільярди 760 мільйонів доларів. Водночас у галузі молочної промисловості є майже 300 000 робочих місць.
Середньостатистичний француз купує 12,5 кілограмів сиру на рік. Але методи споживання сиру поступово змінюються.
[Наталі Катромм, власниця магазину]:
«Традиційно після основної страви та перед десертом подають сирну тарілку. Це традиційний спосіб подання у Франції. Але все змінюється. Тепер сирні та м’ясні страви їдять як закуски, а не після основної страви. Сир їдять на сніданок. Ми справді змінили спосіб вживання сиру, і це чудово».
У сімейного підприємства цей магазин не єдиний. Загалом у Парижі їх п’ять.
[місцевий житель]:
«Я живу неподалік уже 20 років, і найкраще місце — тут. І хочу зауважити, що воно найкраще не лише в цьому районі, у Парижі, у Франції та в Європі. А й у світі. Серйозно. Сир просто приголомшливий. Я можу купувати лише тут».
У магазині працює вже четверте покоління однієї родини. Власники обіцяють, що й далі постачатимуть парижанам найсмачніший брі, рокфор та конте.
Естонський слеклайнер Яан Роозе першим у світі перейшов по канату з Азії до Європи. Він…
Електричне судно на підводних крилах установило рекорд: за добу подолало відстань у 777 кілометрів між…
Це місце схоже на давній храм чи святилище. Але насправді воно мало приземленішу функцію —…
Нова хвиля вибухів пристроїв зв'язку прокотилася Ліваном. Цього разу здетонували портативні рації, які використовують бойовики…
Марш на столицю Болівії наразився на опір. Йому на шляху стали прихильники нинішнього президента. Багатоденний…
Відбитки пальців завжди вважали ключовим доказом у розслідуванні злочинів. Тепер з'явився новий інструмент для їх…
Leave a Comment