Культура і розваги

Французи змінюють свої сирні вподобання

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

У цьому елітному магазині в Парижі сир продають 70 років. Підприємство належить тій самій родині, яка відкрила його в 50-х роках минулого століття. Тут можна знайти приблизно 300 видів сиру. Це чверть усіх варіантів цього продукту, які виробляють у країні.

[Наталі Катромм, власниця магазину]:

«У деяких країнах є один вид сиру: плавлений або види чедеру. У Франції справді дуже велика різноманітність сирів: козячий, овечий, коров’ячий».

Унікальність цього магазину в тому, що він має власний погріб. Там дозрівають та зберігаються сирні голови.

Деякі чистять щіткою, щоб видалити небажані бактерії. Інші необхідно регулярно перевертати, щоб оболонка формувалася рівномірно.

[Наталі Катромм, власниця магазину]:

«У нас тут різні льохи, це залежить від зрілості. Деяким сирам потрібно більше вологості, деяким — сухіше середовище. Деяким сирам треба зберігатися так, щоб вони стали вершковими. Деякі слід промивати».

Сир — великий бізнес у Франції. 2022 року країна експортувала цієї продукції на загальну суму три мільярди 760 мільйонів доларів. Водночас у галузі молочної промисловості є майже 300 000 робочих місць.

Середньостатистичний француз купує 12,5 кілограмів сиру на рік. Але методи споживання сиру поступово змінюються.

[Наталі Катромм, власниця магазину]:

«Традиційно після основної страви та перед десертом подають сирну тарілку. Це традиційний спосіб подання у Франції. Але все змінюється. Тепер сирні та м’ясні страви їдять як закуски, а не після основної страви. Сир їдять на сніданок. Ми справді змінили спосіб вживання сиру, і це чудово».

У сімейного підприємства цей магазин не єдиний. Загалом у Парижі їх п’ять.

[місцевий житель]:

«Я живу неподалік уже 20 років, і найкраще місце — тут. І хочу зауважити, що воно найкраще не лише в цьому районі, у Парижі, у Франції та в Європі. А й у світі. Серйозно. Сир просто приголомшливий. Я можу купувати лише тут».

У магазині працює вже четверте покоління однієї родини. Власники обіцяють, що й далі постачатимуть парижанам найсмачніший брі, рокфор та конте.

Leave a Comment

Останні записи

Естонець перейшов з Азії до Європи по стропу, натягнутому над Босфорським мостом

Естонський слеклайнер Яан Роозе першим у світі перейшов по канату з Азії до Європи. Він…

3 години тому

«Летючий» електричний човен на підводних крилах установив рекорд

Електричне судно на підводних крилах установило рекорд: за добу подолало відстань у 777 кілометрів між…

4 години тому

Цистерна Базиліка в Стамбулі щодня приваблює десятки тисяч туристів

Це місце схоже на давній храм чи святилище. Але насправді воно мало приземленішу функцію —…

5 години тому

У бойовиків «Хезболли» тепер вибухнули рації

Нова хвиля вибухів пристроїв зв'язку прокотилася Ліваном. Цього разу здетонували портативні рації, які використовують бойовики…

6 години тому

Болівійський марш: прихильники Моралеса наразилися на опір

Марш на столицю Болівії наразився на опір. Йому на шляху стали прихильники нинішнього президента. Багатоденний…

7 години тому

Новий наноматеріал допоможе виявляти майже невидимі відбитки пальців

Відбитки пальців завжди вважали ключовим доказом у розслідуванні злочинів. Тепер з'явився новий інструмент для їх…

8 години тому