Культура і розваги

Осінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-порте

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Нову осінньо-зимову колекцію показав дім моди Dior на Тижні моди в Парижі. Креативний директор Марія Грація Кюрі звернулася до джерел модного бренду. Вона черпала натхнення в атмосфері кінця 60-х років та в жіночних пошитих на замовлення зразках того періоду.

Моделі проходять залою в тренчах, розкльошених мініспідницях, довгих сітчастих сукнях, що виблискують вишивкою з бісеру, і жакетах з оздобою. Сумки — найрізноманітніших форм і розмірів, як і взуття, зокрема високі жокейські чоботи.

Кюрі каже, що коли покійний дизайнер Марк Боан перейшов від ретельно продуманих, пошитих на індивідуальне замовлення стилів от-кутюр до моделей готового одягу, то його завданням було створити нові силуети, які жінкам було б легше носити, коли вони виходять у світ.

[Марія Грація Кюрі, креативний директор Dior]:

«Це було нове покоління, менш традиційне за попередні. І воно хотіло міняти одяг частіше й без тривалих примірянь, необхідних для створення образу от-кутюр».

Колекцію назвали «Міс Діор». Цю назву можна було побачити на деяких моделях у вигляді графіки з товстими мазками в стилі 60-х.

[Марія Грація Кюрі, креативний директор Dior]:

«Гадаю, що пан Боан дуже добре зрозумів це нове покоління. І я думаю, що це було дуже важливо для нашого дому моди, бо в 1967 році він запустив цю нову лінію «Міс Діор», і це була справді перша лінія прет-а-порте. Для дому високої моди було дуже незвичайно вийти на нову територію, — територію прет-а-порте. І він у цьому досяг успіху».

Тиждень моди в Парижі триватиме до 5 березня й збере на подіумах найпрестижніші бренди.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому