Наука і технології

Samsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектом

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Компанія Samsung Electronics показала свої новітні смартфони преміумкласу. Їх оснащено багатьма функціями штучного інтелекту.

Samsung свої преміальні моделі Galaxy S24 оснастила двостороннім голосовим перекладом у режимі реального часу під час телефонної розмови різними мовами. У компанії кажуть, що це перший смартфон із такою функцією.

Вона доступна для 13 мов. До того ж генеративний штучний інтелект постійно вдосконалюватиме якість перекладу.

Також нові смартфони пропонують функцію пошуку за допомогою ШІ. Тобто можна обвести будь-яку частину зображення на екрані, після чого збіги буде знайдено в Google.

У новому Galaxy S24 використовуватиметься технологія генеративного штучного інтелекту Gemini Nano. Зокрема, технологія Gemini Pro та Imagen 2 для перетворення тексту на зображення через хмару.

Також можна буде перекладати голосові записи та редагувати фото та відео, заповнюючи за допомогою ШІ відсутнє тло або кадри.

[Боб О’Доннелл, аналітик у галузі технологій]:

«Усі говорять про генеративний штучний інтелект, і Samsung справді почав його пропонувати. Деякі речі людям здадуться дуже цікавими. Наприклад, Circle to Search, розробка Google, першою з’явиться на цих телефонах Samsung. А ще — безпосередній переклад дзвінка або обміну текстовими повідомленнями. Це своєрідні науково-фантастичні футуристичні речі».

Водночас такі функції буде завантажено на пристрій кожного користувача, і для їх роботи під’єднуватися до хмари не потрібно. Як кажуть у компанії, це поліпшить захист приватної інформації.

Лише 5 % смартфонів, випущених у 2024 році, буде оснащено штучним інтелектом. Але, як очікують, 2027 року це число зросте до 45 %.

Серія Galaxy S24 надійде в продаж 31 січня. Вартість різних моделей коливатиметься від 800 до 1300 доларів США.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому