Події

Скоординовані атаки палестинців: одна ізраїльтянка загинула, 12 осіб поранено

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Двоє палестинців учинили скоординовані атаки на автомобілях у центрі Ізраїлю, спрямувавши машини на людей. Як наслідок, одна жінка загинула, ще 12 людей постраждали.

Інциденти в Раанані, що північніше Тель-Авіва, поліція назвала терактами. Схопили двох підозрюваних. Як повідомляють, обидва нападники — члени однієї сім’ї з Хеврона, що на Західному березі річки Йордан. До Ізраїлю вони проникли незаконно.

Водночас єменські хусити випустили протикорабельну балістичну ракету на контейнеровоз, що належить США. Повідомлень про постраждалих чи значні пошкодження не надходило.

Судно не пов’язане з Ізраїлем. Як заявили бойовики, ця атака — відповідь на недавні удари США та їхніх союзників по військових об’єктах хуситів.

Минулого тижня американські та британські війська завдали десятків ударів із повітря та моря по позиціях хуситів. Так вони відреагували на напади бойовиків на комерційні кораблі в Червоному морі.

А Всесвітня продовольча програма оголосила, що, із 7 жовтня, коли почалася війна, організація забезпечила продовольством коло мільйона чотирьохсот тисяч осіб у Секторі Гази, але ще багато хто потребує допомоги. Вона також заявила, що від голоду потерпають усі два мільйони триста тисяч жителів анклаву. І щоб це зупинити, потрібне довгострокове припинення вогню.

Усередині Сектора Гази продовольство розповсюджують нерівномірно. Майже вся допомога проходить через Рафах, що розташований на кордоні з Єгиптом. Гуманітарні організації кажуть про існування проблем із розподілом вантажів.

Водночас в Ізраїлі поховали двох жертв ракетного обстрілу. Мати й син загинули в неділю на півночі Ізраїлю після того, як ракета, випущена з Лівану, влучила в їхній дім.

Раніше ізраїльські військовики повідомили, що ліквідували чотирьох озброєних бойовиків, які намагалися проникнути на територію країни з Лівану.

Бойові дії між Ізраїлем та ліванським рухом «Хезболла», який, як і хуситів, підтримує Іран, посилюються.

Щодо ізраїльських заручників, які залишаються в руках ХАМАСу, то їх удасться визволити лише воєнним шляхом. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю. За його словами, угруповання чинить психологічний тиск. Недавно воно опублікувало відео з імовірними тілами двох загиблих заручників. На кадрах третя заручниця каже, що ті нібито загинули внаслідок ізраїльських авіаударів.

Leave a Comment

Останні записи

Нова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLED

Компанія Apple показала перші нові iPad з 2022 року. [Тім Кук, директор Apple]: «Це найважливіший…

1 годину тому

Науковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостережень

Це філіппінські школярі. Вони намагаються слухати урок в умовах нестерпної спеки. У такому ж становищі…

2 години тому

В Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимів

Вулиці в центрі Баку вистелили килимами. В Азербайджані вперше проводять Національний фестиваль килимів. Тут організували…

3 години тому

Ізраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант каже, що місію з протистояння ліванській «Хезболлі» на півночі Ізраїлю…

4 години тому

Відкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільство

За високою стіною з колючого дроту міститься унікальна в'язниця відкритого типу. Вона розташована в передмісті…

5 години тому

В Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зон

Цей фотобіореактор видаляє з повітря вуглекислий газ і виробляє кисень. Аргентинські науковці створили його спеціально…

6 години тому