Суспільство

2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світу

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Як зустріли новий 2024 рік у великих містах світу?

Однією з перших свято відзначила Нова Зеландія. В Окленді його ознаменував традиційний феєрверк із 328-метрової вежі Скай-Тауер. Супроводжувало його лазерне та анімаційне шоу. За п’ять хвилин підірвали 500 кілограмів піротехніки.

Далі святкування перейшли до австралійського Сіднея, де на феєрверк дивилися біля знаменитого Оперного театру. Шоу тривало 12 хвилин. У небо запустили 8,5 тонн феєрверків. Загалом було 36 тисяч залпів.

Тайвань зустрів 2024 рік дивовижним феєрверком із вежі Тайбей-101. Салютували з хмарочоса заввишки 508 метрів упродовж п’яти хвилин. При цьому вперше використали і японські феєрверки.

У Гонконгу феєрверк став найбільшим у місті за всю його історію. Він тривав 12 хвилин.

У тайському Бангкоку феєрверк теж був 12-хвилинним. Він традиційно осяяв небо над річкою Чаопхрая. Також у новорічну ніч показали 9-хвилинне шоу дронів.

Об’єднані Арабські Емірати також зустріли Новий рік мальовничим шоу. Щоб на нього подивитися, тисячі людей зібралися в Дубаї біля найвищого хмарочоса світу — Бурдж Халіфа.

В Афінах захопливий та барвистий феєрверк осяяв стародавні пам’ятки Акрополя. Сотні людей святкували Новий рік у грецькій столиці, зокрема на центральній площі Синтагма.

А на Єлисейських полях у Парижі в новорічну ніч зібралися сотні тисяч людей. Французи відкрили рік Олімпійських ігор масштабним святкуванням, яке завершилося традиційним феєрверком над Тріумфальною аркою. Водночас урочистості відбулися в умовах жорстких заходів безпеки.

Велика Британія зустріла 2024 рік дзвоном Біг-Бена та мальовничим феєрверком у Лондоні. На глядацьку зону на березі Темзи продавали квитки. Зробили близько 12 тисяч залпів.

У Берліні феєрверк був над Бранденбурзькою брамою. Там зібралося близько 65 тисяч осіб. Проте, щоб туди пройти, відвідувачам треба було купити квиток за 10 євро. Так місто покрило витрати на підвищені заходи безпеки.

Яскравий феєрверк осяяв і пляж Копакабана, що в Ріо-де-Жанейро. Там 2024 рік вітали майже два мільйони осіб. Світлове шоу проходило під звуки живого оркестру й тривало 12 хвилин.

А на Таймс-сквер у Нью-Йорку за традицією перед настанням півночі по флагштоку спустили величезну кришталеву кулю. Прихід нового року відзначили традиційним поцілунком.

Leave a Comment

Останні записи

Нова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLED

Компанія Apple показала перші нові iPad з 2022 року. [Тім Кук, директор Apple]: «Це найважливіший…

6 години тому

Науковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостережень

Це філіппінські школярі. Вони намагаються слухати урок в умовах нестерпної спеки. У такому ж становищі…

7 години тому

В Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимів

Вулиці в центрі Баку вистелили килимами. В Азербайджані вперше проводять Національний фестиваль килимів. Тут організували…

8 години тому

Ізраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант каже, що місію з протистояння ліванській «Хезболлі» на півночі Ізраїлю…

9 години тому

Відкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільство

За високою стіною з колючого дроту міститься унікальна в'язниця відкритого типу. Вона розташована в передмісті…

10 години тому

В Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зон

Цей фотобіореактор видаляє з повітря вуглекислий газ і виробляє кисень. Аргентинські науковці створили його спеціально…

11 години тому