Події

Повені, землетруси та урагани: найстрашніші катаклізми 2023 року

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Від ураганів та землетрусів до повеней та пожеж: у 2023 році сталося безліч смертоносних катаклізмів.

У лютому з інтервалом дев’ять годин на південному сході Туреччини сталися два землетруси силою 7,8 та 7,5 бала. У Туреччині загинуло більш як 50 500 осіб, а в Сирії — понад 8400. Десятки тисяч постраждали.

У березні шторм «Фредді» вбив понад 100 людей в Африці, а Туреччину після землетрусу залили повені. Також 12-та атмосферна річка затопила Каліфорнію. Крім того, щонайменше 32 людини загинуло внаслідок десятків торнадо, які промчали одинадцятьма штатами США.

На Камчатці стався землетрус магнітудою 6,9. Пізніше там почалося виверження вулкана Шивелуч.

У квітні в Індії лавина накрила приблизно 30 туристів. А в травні в Канаді понад 30 тисяч осіб евакуювалося через лісові пожежі. Дим від них досяг США.

У ДР Конго сталася велика повінь. Кількість загиблих перевищила 400 людей. У червні на Гаваях знову почав вивергатися вулкан Кілауеа. А в липні прокинувся Убінас — найактивніший вулкан Перу. Він двічі викинув попіл на висоту п’ять із половиною кілометрів.

Європа влітку боролася з вогняною та водною стихією. Пожежі охопили регіони Італії, Іспанії, Португалії, Албанії, Туреччини та Греції. Водночас Словенію, Австрію, Болгарію та Туреччину накрили руйнівні зливи, які приніс шторм «Даніель».

У серпні низка смертоносних пожеж охопила Гаваї, переважно острів Мауї. В результаті в місті Лагайна загинуло 145 людей.

У Марокко ж стався землетрус магнітудою 6,8. Загинуло близько 3000 людей. Цього ж місяця на сході Лівії сталася руйнівна повінь. Вода прорвала греблі біля міста Дерна й забрала життя коло 2000 осіб.

Понад 2400 людей загинуло в жовтні внаслідок землетрусу в Афганістані. Крім того, один із найпотужніших ураганів в історії Мексики залишив у руїнах знаменитий курорт Акапулько.

У грудні на північному заході Китаю стався землетрус магнітудою 6,2. Загинуло більш як 150 осіб.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

1 день тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

1 день тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

1 день тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

1 день тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

1 день тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

1 день тому