Культура і розваги

Скандал із карбонарою: італієць наразився на хвилю хейту

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Кровної образи завдав італійцям місцевий історик і письменник із Болоньї. Він записав відео, на якому приготував не зовсім традиційну карбонару, через що наразився на хвилю хейту.

Лука Чезарі використав рецепт 1954 року, заявивши, що саме він і є оригінальною версією знаменитої італійської страви.

[Лука Чезарі, історик і письменник]:

«Я наважився взяти історичний рецепт карбонари 1954 року, перший італійський рецепт карбонари, опублікований у журналі Cucina Italiana, і просто переробив його. Проблема в тому, що перший рецепт дуже відрізняється від нинішнього й складається з нарізаного бекону, часнику, швейцарського сиру Грюєр та яєць, які потім обсмажуються зі спагеті на сковороді».

Але італійці взяли його ролик надто близько до серця. Чезарі завалили негативними коментарями.

[Лука Чезарі, історик і письменник]:

«Це розлютило шанувальників карбонари, які не вивчали історії і думають, що наш прекрасний рецепт завжди був однаковим. На жаль, це не так, й існують сотні версій карбонари».

Власник ресторану в Римі Роберто Мартеллі каже, що рецепт у журналі навряд чи можна вважати головним.

[Роберто Мартеллі, власник ресторану]:

«Що стосується дебатів про те, хто винайшов карбонару, я не думаю, що це була одна людина. Уважаю, що це традиція, яка й досі розвивається. У 1954 році вже хтось точно готував карбонару, ще до публікації в Cucina Italiana, зокрема й ми. Я з четвертого покоління власників ресторану, тож можу це підтвердити».

На вулицях Рима про заяву Чезарі теж відгукуються неприязно.

[Даніель Беллі, житель Рима]:

«Таких треба садити в тюрму. Мені здається, це безумство, він порушує традицію. Нехай сам це їсть».

[Бруна Марі, жителька Рима]:

«Звідки він узявся взагалі? Це нонсенс. У всього є мотиви, які в нього є мотиви? Я не знаю, як готувати карбонару, я не вмію готувати, але я знаю, якою вона має бути на смак».

Італійці вкрай негативно ставляться до викривлень своїх традицій. На повне нерозуміння в країні можна наразитися, якщо при італійцях їсти пасту з кетчупом або піцу з ананасами, а ще пити капучино після обіду.

Leave a Comment

Останні записи

Підтверджено загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі

У гірській місцевості Ірану триває пошукова операція. У неділю тут розбився гелікоптер, у якому був…

45 хв. тому

Автомобільна промисловість у Марокко готується до ери електромобілів

Тисячі автомобілів марки Renault стоять на околиці Танжера в Марокко. Вони щойно зійшли з конвеєра…

2 години тому

Найшвидша 90-річна жінка світу: 200 метрів за 51 секунду

Це найшвидша у світі 90-річна спринтерка. Італійка Емма Марія Мацценга недавно встановила ще один світовий…

3 години тому

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

3 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

3 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

3 дні тому