Події

Троє людей загинуло й 180 постраждало: на Сейшелах оголосили надзвичайний стан

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Повені та потужний вибух у промисловій зоні — такі лиха одночасно сталися на Мае — головному острові Сейшелів. Розгул стихії забрав життя трьох місцевих жителів. А внаслідок вибуху постраждало майже 180 осіб. Про загиблих не повідомляють. Президент країни оголосив надзвичайний стан.

Вибух стався вночі на складі, де зберігалася вибухівка.

[Жан-Франсуа Феррарі, міністр рибальства Сейшельських Островів]:

«Вибух був оглушливим і настільки сильним, що утворилася вирва завглибшки 13 метрів. Ударною хвилею вибило вікна й двері та зірвало дахи багатьох будівель у цій комерційній зоні».

Президент пообіцяв з’ясувати причини катастрофи. Розслідування вже почалося.

У зв’язку зі стихійним лихом голова держави наказав усім жителям лишатися вдома. Виняток зробили лише для працівників екстрених служб. Водночас міжнародний аеропорт не закривали. Також між островами, як і раніше, ходять пороми. Туристам дозволено прибувати на Сейшели та відлітати з країни.

Повені на Мае почалися після тривалих злив. На острові розмито дороги й сходять зсуви. Із трьох загиблих одного понесла течія річки. Двоє інших загинули у своєму домі, коли на нього впав величезний валун.

Сейшели складаються зі 115 островів, що розташовані в Індійському океані біля берегів Східної Африки. Це популярний туристичний напрямок. У Сейшельських Островах живе всього 100 тисяч осіб — це найменш населена країна Африки й водночас найбагатша.

Зливи, що йдуть останніми тижнями, також спричинили катастрофічні повені в Кенії, Сомалі, Ефіопії і Танзанії. Десятки людей загинули, а сотні тисяч мусили залишити свій дім.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

19 години тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

20 години тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

20 години тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

21 годину тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

22 години тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

23 години тому