Новини політики

Велика Британія посилює візові правила, щоб зменшити легальну міграцію

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Зменшити кількість мігрантів намагається уряд Великої Британії. Ідеться про легальне прибуття до країни. Міністр внутрішніх справ каже, що для цього він на третину підвищить мінімальну зарплату, яку працівникам мають виплачувати роботодавці, щоб ті могли отримати візу.

Уряд Ріші Сунака вдався до цього після рекордного напливу трудових мігрантів у 2022 році, через що від нього почали вимагати вжити заходів.

Клеверлі зазначає, що мінімальний поріг річної зарплати для іноземних кваліфікованих працівників підвищать до 48 900 доларів США. До цього було трохи більше ніж 33 тисячі. Також переглянуть список професій, для яких поріг було знижено через брак фахівців, і збільшать вимоги до умов, за яких працівники зможуть привозити свої сім’ї.

[Джеймс Клеверлі, міністр внутрішніх справ Великої Британії]:

«Міграція до цієї країни занадто висока, і її треба знизити. Сьогодні ми вживаємо більш рішучих заходів, ніж будь-який інший уряд у минулому».

Високий рівень легальної міграції вже понад десять років спричинює невдоволення британців. Сунак обіцяє взяти ситуацію під контроль.

Утім, це навряд чи стане доброю новиною для власників бізнесу. Багатьом із них останнім часом було важко наймати працівників, враховуючи вихід Великої Британії з ЄС.

Пакет заходів почнуть реалізовувати навесні. Як очікують, завдяки йому до країни щороку приїжджатиме на 300 тисяч трудових мігрантів менше, ніж 2022-го.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому