Новини політики

Конгрес Аргентини офіційно проголосив Хав’єра Мілея президентом

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Національний конгрес Аргентини офіційно проголосив Хав’єра Мілея президентом країни. Посаду віцепрезидента обійме Вікторія Вільярруель. Обидва політики перемогли в другому турі загальних виборів, що відбувся 19 листопада. За Мілея віддали майже 56 % голосів.

Рішення парламенту оголошує попередній президент Крістіна Фернандес де Кіршнер. У залі присутні 257 депутатів та 72 сенатори. Ця формальність передує інавгурації новообраного голови держави. Мілей присягне 10 грудня. Він стане першим у світовій історії президентом-лібертаріанцем.

На новій посаді Мілею доведеться стримати зростання інфляції, що сягає майже 150 %, відновити виснажені валютні резерви, розв’язати проблему бідності, яка перевищує 40 %, і налагодити політичні й торговельні зв’язки з іншими країнами.

Хав’єр Мілей — економіст і підприємець. Він уважає Аргентину «податковим пеклом». Політик хоче змінити національну валюту на долар США, закрити центробанк, зменшити бюджетні витрати та провести скорочення в міністерствах. Мілея за його політичні та економічні погляди називають «мінітрампом».

Новообраний президент оголосив, що вже обрав нового міністра економіки. Ним стане Луїс Капуто — ексміністр фінансів і колишній голова Центробанку Аргентини. Він відомий як прагматик і грамотний експерт із ринку.

На загальних виборах в Аргентині також обрали членів конгресу та губернаторів провінцій.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому