Події

Армія Ізраїлю: місця запуску ракет у Газі — біля шкіл, мечетей та будівлі ООН

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Ізраїльська армія заявила, що в неділю завдала ударів по об’єктах у Газі, зокрема по кількох ракетних майданчиках біля шкіл та мечеті.

ЦАГАЛ опублікував кадри кількох вибухів на різних об’єктах, а також фотографії із зазначенням місць його цілей у Газі. Згідно з ними, пускові установки ХАМАС установив поряд із дитсадком, школами, мечеттю та будівлею Організації Об’єднаних Націй.

Представники ЦАГАЛу заявили, що угруповання ХАМАС прикривається мирними жителями та навмисно встановлює місця запуску поруч із цивільними об’єктами.

А в понеділок уранці ізраїльська авіація завдала удару по двох осередках «Хезболли» в Лівані. За інформацією, вони планували запустити ракети в бік Ізраїлю.

Відповідно до заяви угруповання, унаслідок удару загинув один бойовик. Ліванське державне інформагентство теж без подробиць повідомило про авіаудар Ізраїлю по півдню Лівану.

Водночас до Гази прибуло ще 15 вантажівок із гуманітарною допомогою: їжею, водою та медикаментами. Вони заїхали до анклаву через КПП «Рафах», що на кордоні з Єгиптом.

Це вже другий конвой. Перший складався із 20 вантажівок. Він прибув до Гази в суботу.

Водночас представники гуманітарних організацій, як і раніше, попереджають про гуманітарну катастрофу в анклаві, оскільки запаси продовольства, води та пального там вичерпуються.

Ізраїль готовий до наземної операції в Газі. Як повідомив прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу, вона буде вкрай складною і може тривати кілька місяців.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

1 день тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

1 день тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

1 день тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

1 день тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

1 день тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому