Суспільство

Гору Фудзі в Японії рятуватимуть від надмірного напливу туристів

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Довгі черги, переповнені сміттєві кошики та зіпсовані туалети. Не таке очікуєш побачити в країні, яка славиться чистотою і порядком. Тим більше — на Фудзі, священній для японців горі та об’єкті Світової спадщини ЮНЕСКО.

Однак через надмірний наплив туристів ситуація тут саме така. Коли країна знову відкрила кордони після пандемії коронавірусу, сюди ринув потік іноземних відвідувачів.

[Масатаке Ідзумі, місцевий чиновник]:

«Багато хто відвідує гору Фудзі, і ми це цінуємо. Але це призводить до надмірного напливу, проблем із вивезенням сміття, з туалетами. Ситуація критична».

Гору внесли до списку ЮНЕСКО 10 років тому. Тоді ж Японію закликали обмежити кількість відвідувачів. Проте статус лише додав Фудзі популярності. Відтоді туристів дедалі більшало.

Цього літа велику станцію, що біля підніжжя гори, відвідало коло чотирьох мільйонів гостей. Це вдвічі більше, ніж 10 років тому.

Влада каже, що вживатиме радикальних заходів.

[Масатаке Ідзумі, місцевий чиновник]:

«Головна проблема надмірного напливу в тому, що до п’ятої станції на горі можна легко дістатися машиною. Це означає, що нам слід контролювати цей маршрут. Проте траса Субару –- це дорога до Яманасі, яку важко регулювати. Потрібно вжити рішучих заходів і замінити трасу гірською залізницею».

Також серед туристів виник тренд зустрічати на Фудзі світанок. Через це стали значно частіше викликати рятувальників. Лише цього року сталося 60 таких інцидентів.

Уряд уважає, що, якщо не вжити заходів, то туристи розчаруються в цьому напрямку й більше не захочуть відвідувати найзнаменитішу гору Японії.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому