Культура і розваги

У Нью-Йорку відкриті тераси при ресторанах стануть сезонними

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Обіди й вечері на свіжому повітрі для багатьох жителів Нью-Йорка стали однією з небагатьох переваг епохи пандемії. Літні тераси при кафе й ресторанах з’явилися в усьому місті. Це дало змогу закладам громадського харчування працювати й далі.

Зараз міська влада хоче зберегти цю традицію. Вона ухвалила закон, який дозволить кафе й ресторанам встановлювати літні тераси в період із квітня по листопад. В інші місяці конструкції треба буде прибирати.

[Матіас ван Лейден, власник ресторану]:

«Ми згодні з цим і раді, що Нью-Йорк стає більш європейським містом, де люди обідають просто неба, завдяки чому вулиці здаються жвавішими».

Експерти кажуть, що відкрити літнє кафе тепер буде простіше.

[Ендрю Рігі, голова Альянсу гостинності Нью-Йорка]:

«Тисячі ресторанів, які до пандемії навіть не мали шансів відкрити вуличне кафе, тепер зможуть це зробити. Більшу частину бюрократичної тяганини усунуто, а плата за відкриття значно знизилася».

Утім, є і супротивники літніх терас.

[Лейф Арнтцен, член коаліції за справедливу політику міста]:

«Місцевим жителям лишається менше місця на тротуарах та дорозі. Не так вільно ходити кварталом. Менше тиші, менше аварійних виходів. Менше всього. Це вигідно для однієї галузі, але незручно для багатьох людей».

Деякі літні кафе зроблено наче нашвидкуруч. Вони не дуже привабливі на вигляд, тому псують міський ландшафт. Також з’явилися покинуті тераси.

[Матіас ван Лейден, власник ресторану]:

«Місто потребує невеликого прибирання. Знаєте, деякі люди роблять усе неправильно. Саме вони псують імідж усієї ресторанної спільноти. Тому такі люди мають піти. Їм треба або робити це правильно, або не робити взагалі».

Поки що влада продумує правила відкриття літніх кафе й вимоги до їх дизайну. Робота над цим має завершитися до листопада наступного року.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

3 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

3 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

3 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

3 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

3 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

3 дні тому