Новини Китаю

Паради Фалуньгун у 24-ті роковини початку репресій відбулися в усьому світі

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Сотні послідовників Фалуньгун ідуть парадом китайським кварталом Мангеттена у Нью-Йорку. Цього спекотного літнього дня вони хочуть нагадати світу про жорстокі репресії в Китаї.

Компартія КНР вже 24 роки переслідує практикувальників за цією системою вдосконалення душі й тіла, яка базується на принципах Істина, Доброта, Терпіння. Офіційним днем початку масштабних гонінь уважають 20 липня 1999 року.

Учасники параду закликають зупинити злочини, серед яких насильницьке вирізання органів у живих в’язнів сумління.

За даними правозахисників, жертвами цих репресій, можливо, стало вже кількасот тисяч людей. Ще більше — опинилося у в’язницях і трудових таборах.

[Тереза Юй, практикувальниця Фалуньгун]:
«Я досі пам’ятаю, як кілька поліціянтів удерлися до мого дому в Китаї та забрали моїх батьків на очах у дідуся й бабусі, яким було 70–80 років. Мені було лише дев’ять років. Я дуже плакала. Батьків відправили до трудового табору. Вони провели там не один рік».

Фалуньгун також називають Фалунь Дафа. Цією практикою вільно займаються у більш як 100 країнах світу. Її цінують за потужний оздоровчий ефект та відродження традиційних загальнолюдських цінностей.

На параді показують і багату китайську культуру — танок лева і традиційні костюми. Є й команда барабанщиків.

[Ван Чуньїн, барабанщиця]:
«До того, як я почала займатися Фалуньгун, у мене було захворювання щитовидної залози. Доводилося постійно приймати ліки. А за 24 роки практикування Фалуньгун я не випила жодної таблетки. Мені 70 років. Я дуже здорова. Фалунь Дафа зробив моє життя кращим».

А це Лондон. Тут у річницю початку репресій проводять парад і мітинг. Учасники закликають відновити свободу віросповідання в Китаї.

[Девід Мейтас, правозахисник]:
«Цим репресіям немає виправдання. Компартія має свої причини, але вони не можуть бути виправданням. Вона розпочала репресії, бо ця практика стала популярною, але не базувалася на комунізмі».

[Дестіні Тан, практикувальниця Фалуньгун]:
«Мій батько осліп на обидва ока у в’язниці через те, що він мало їв і його сильно били. У в’язницях багато чого трапляється».

[Наталія Наттінг, практикувальниця Фалуньгун]:
«У цій країні я насолоджуюся свободою. Але я знаю, що друзі-практикувальники Фалунь Дафа в Китаї досі не можуть вільно займатися, слідувати своїй вірі, не можуть слідувати Істині, Доброті, Терпінню. Тож я маю стати їхнім голосом».

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому