Події

Дві людини загинуло, шість поранено внаслідок масової стрілянини в Новій Зеландії

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Дві людини загинуло й шість постраждало внаслідок стрілянини в найбільшому місті Нової Зеландії Окленді. Нападника ліквідували. Інцидент стався за кілька годин до стартового матчу Чемпіонату світу з футболу серед жінок. На ньому мали зустрітися команди з Нової Зеландії та Норвегії.

Злочинець увірвався на будмайданчик недобудованого хмарочоса й почав безладно стріляти по будівельниках з помпової рушниці. Відомо, що це був 24-річний чоловік, який мав на нозі браслет для домашнього арешту. Його мотиви поки що невідомі.

До того, як його ліквідували, він приблизно 40 хвилин вільно переміщався будівлею. Його наздогнали на верхньому поверсі, де він забарикадувався в шахті ліфта й почав перестрілку з правоохоронцями.

Місцеві жителі й туристи кажуть, що вдячні поліції за своєчасну реакцію. Відомо, що один із шістьох поранених – поліціянт.

[Моран Міфор-Паон, туристка із Франції]:
«Це було несподівано, бо у Франції ми до такого не звикли. Спершу я не повірила. Потім я захвилювалася. Заспокоїлася, коли побачила, що всюди поліція».

[Дейв Блау, місцевий житель]:
«Думаю, що поліція добре спрацювала. Дуже сумно, що когось із них було поранено. Усе це дуже жахливо. Це, схоже, зробила психічно хвора людина. І це збіглося з початком чемпіонату».

Прем’єр-міністр Нової Зеландії зазначив, що рівень загрози в країні не підвищуватимуть. Водночас він додав, що у місті збільшать присутність поліції.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

1 день тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

1 день тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

1 день тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

1 день тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому