Новини економіки

Бельгійців закликають їсти більше картоплі, щоб допомогти фермерам

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Бельгійців закликають допомогти виробникам і переробникам картоплі. Бельгія — найбільший у світі експортер замороженої продукції, виготовленої з цього овочу. Також багато картоплі купували бельгійські кафе й ресторани. Та через пандемію попит на продукт впав.

[Ромен Кулс, генеральний секретар групи Belgapom]:
«Від початку епідемії COVID-19 усі вживають заходів безпеки. Найбільші втрати спричинило закриття ресторанів і кафе — вони наші перші клієнти. Ми побачили, що попит падає в усіх країнах».

Бельгійські підприємства вже переробляють на 80% менше картоплі. Через це дохід фермерів може зменшитися на 125 мільйонів євро. Представники галузі тепер покладають надії лише на жителів країни.

[Ромен Кулс, генеральний секретар групи Belgapom]:
«Ми знаємо, що бельгійці люблять картоплю фрі. Вона наша нематеріальна спадщина, традиційна кухня. Тому ми просимо бельгійців їсти додаткову порцію картоплі фрі, щоб можна було переробляти більше цього овочу й менше викидати».

Бельгійцям пропонують купувати заморожену картоплю фрі й готувати її вдома. Або можна замовити готову страву в кафе, де продають на винос.

[кухар]:
«Люди часто помиляються, уважаючи, що картопля фрі походить із французької кухні. Але вона наша бельгійська спадщина — бельгійська картопля фрі. Тож це вдала ідея. Нам треба надихати людей, щоб дістати підтримку й зберегти традиції».

Бельгія за рік переробляє 5 мільйонів 300 тисяч тонн картоплі. З неї роблять пюре, чипси й заморожену картоплю фрі. Цю продукцію закуповує понад 160 країн. Під час пандемії світовий попит на заморожену картоплю впав на 40%.

З проблемами також зіткнулися виробники й переробники цієї сільськогосподарської культури в Німеччині, Франції та Нідерландах.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

6 години тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

7 години тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

7 години тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

8 години тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

9 години тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

10 години тому